Kako znati koje vam boje dobro stoje?

Većina muškaraca, bez obzira na godine, skoro uopšte ne obraća pažnju na boju dok bira garderobu – što je pogrešno. Da li ste znali da ni dobra marka, ni idealan model ne znače mnogo ako vam neka boja apsolutno ne pristaje?

Treba znati da i naše fizičke karakteristike reaguju na boje koje se nalaze oko njih; na primer, prihvataju one koje savršeno idu uz naše oči i odbijaju one koje im nimalo ne odgovaraju. Upravo zbog toga bićete primećeni u nekoj odeći i dobijaćete komplimente, dok ćete u nekoj drugoj biti sasvim neprihvatljivi za određeno društvo ili priliku. Da biste bili sigurni u boju koju ste izabrali, najbolje je da se za početak više puta pogledate u ogledalu i da odevnu kombinaciju na sebi uporedite sa svojom kosom, očima, tenom i, naravno, figurom.

Kada se dobro izanalizirate, odredite šta želite da najviše istaknete na sebi. Ukoliko hoćete da vam kosa dođe do izražaja, birajte zelenu, plavu, sivu ili žutu boju. Ako vas nervira boja vaših očiju (a ne nameravate da kupujete sočiva u drugoj boji) i mislite da je mnogo jaka, odlučite se za pastelne nijanse kako biste ublažili efekat (ako vam baš oči dođu do izražaja, onda birajte kontrastne nijanse od tih). Želite li da istaknete svoj ten, neka boje na vama budu što svetlije i vedrije.

Treba da znate da se neretko dešava da vaša omiljena boja bude i ona koja vam uopšte ne stoji. Ipak, to nije razlog za očaj jer određene mogućnosti uvek postoje – možda će se neka blaža nijansa savršeno uklopiti uz neki drugi odevni predmet na vama i onda će opet sve biti u redu – nosićete svoju omiljenu boju a nećete izgledati kako ne treba.

Budite obazrivi kada kupujete stvari – već tada obratite pažnju na boju, jer ukoliko kasnije ustanovite da se nešto ne uklapa, nećete moći da popravite već učinjenu grešku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškaracnijanseodećastil
Komentari (0)
Dodaj komentar