Kalibar: 20

Kako je dobro biti mlad! Zar ne? Imate 20 godina, možete da radite 12 sati bez prestanka, da budete budni čitave noći i da bez ikakvih problema sutra ponovo započnete novi radni dan. Jedino što ćete, ako nastavite tim tempom, početi da dobijate penzionerske popuste pre 35. godine. Bez obzira na to što ste sada u dvadesetim, činjenica je da će vam vaše telo i zdrav organizam trebati u narednih pedeset godina. Greota je da se sve to odbaci bez razmišljanja. Ukoliko to ne činite, trebalo bi da o svojim dvadesetim razmišljate kao o nekoj vrsti "zagrevanja" pred životni trening koji vam tek predstoji.
Ukoliko budete ulagali malo truda i dovoljno rada, uspećete da sprečite konstantno pogoršanje psihofizičkog stanja koje sledi u decenijama koje dolaze. Kao što verovatno znate, dvadesete su decenija u kojoj hormonalni status dostiže vrhunac, posebno onih hormona koji utiču na mišićnu masu, a to su pre svega testosteron i hormon rasta. Nije teško zaključiti da je samim tim ovo i najbolji period za nabacivanje mišića. Takođe, ovo je poslednja šansa da se omogući kostima da dostignu svoj puni razvoj a samim tim i čvrstinu. Vežbanje sa 20 godina je kao da počnete sa štednjom u istom periodu: malo je dosadno, ali kako se budu gomilale godine, gomilaće se i dobici.
Da bi sve moglo da teče po planu koji ste napravili, pored obaveznih vežbi morate u startu da povedete računa o načinu na koji se hranite. Budite izbirljivi. Domaći restorani često služe ogromne porcije a i hrana ume da bude veoma masna, bez dodatka povrća. Umesto da vam na policama frižidera stoje konzerve piva i gazirani sokovi, ubacite unutra i po koju šargarepu. Ako je potrebno, igrajte se žmurke. Konzerve smestite u pregradu za povrće, a šargarepu stavite tamo gde će vam bosti oči ne bi li vas podsetila da je vreme da je pojedete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

godinemladostmuškarac
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Ana Galinac

    Ps ovo je tako glupo.