Klizna mesta

Svi znaju šta treba da se radi i kako da se ponaša ako na prvom sastanku sve krene kao po loju, ali šta učiniti, kako se ponašati i kako ispraviti ako negde nešto pođe nizbrdo? Čudotvornih formula i rešenja za sve situacije nema, a kliznih mesta ima koliko volite.

Uzmite, na primer, situaciju u kojoj se ona pojavila u supersvečanoj haljini, dok ste vi na sastanak došli u džinsu. Nimalo prijatno, ali treba se snaći. Recite joj da izgleda prelepo, a posle toga joj kurtoazno ponudite da odete da se presvučete ili predložite da odete na neko mesto gde ćete se oboje osećati prijatno u onome što ste obukli. Na taj način daćete joj do znanja da ste shvatili situaciju i da imate volje da je ispravite.

Druga problematična situacija mogla bi da bude ona u kojoj ste je svojom nepažnjom odveli u katastrofalan restoran. Dok plaćate račun, konobaru saopštite da niste zadovoljni, ali bez arogancije, agresije i psovanja. Posle toga je odvedite na neko lepo, prijatno i provereno mesto, gde ćete moći da popijete kafu ili neko drugo piće. Zatim je otpratite kući, a prijatan rastanak učiniće da zaboravi ružno iskustvo iz restorana.

Verovatno najveći problem koji se može pojaviti prilikom prvog sastanka s njom jeste onaj trenutak kada na ulici sretnete svoju bivšu devojku. Nimalo vesela situacija. Skoro da je nemoguće utvrditi kome je neprijatnije – njoj, vama ili vašoj bivšoj devojci.

Obavezno ih predstavite jednu drugoj po imenu. Izbegavajte nadimke. Ukoliko vas vaša devojka posle toga nešto bude pitala, nemojte je lagati. Recite jednostavno da ste nekada davno izlazili s tom devojkom i da je bilo lepo dok je trajalo. Ukoliko vidi da ste s bivšom ostali u civilizovanom i normalnom odnosu, biće sigurna da niste gad i da će vaš kontakt biti dobar čak i u slučaju raskida.

Kad malo bolje pogledate, nema nerešive situacije, ma koliko pipava ona bila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar