Ko ima intuiciju?

Kada je u pitanju intuicija, važi pravilo da nas žene na tom polju daleko prevazilaze. Njima često govore: "Kako si to znala?", ili "Bila si u pravu kada si tako govorila", a one se samo zadovoljno smeškaju poput pravih medijuma koji predosećaju šta bi s kim i u kojoj situaciji moglo da im se dogodi. Ako im zatražite racionalno objašnjenje za takvo ponašanje, one će se samo nasmejati. Kako, uostalom, intuicija može racionalno da se objasni?! Samo muškarci misle da je to moguće, a žene znaju da od toga nema ništa.
Sigurno vam se bar jednom dogodilo da vas je neka dama potpuno zaprepastila nepogrešivošću svoje intuicije ili svog instinkta. Da li se to njima dešava da legnu da spavaju i da im se u snovima pred očima iznenada pojave slike događaja koji tek treba da se odigraju? Ne baš, ali se dešava da budu vrlo blizu istine. Zbog toga one i imaju toliko poverenja u svoju intuiciju i češće će poslušati taj glas koji povremeno čuju u glavi nego ono što bi se nama iz muške perspektive učinilo kao logično i jedino moguće. Da li je pronicljivost onda bolja reč od intuicije? Bolja u smislu da bismo i mi mogli da je razumemo? Svakako je bolje upotrebiti tu reč nego zamišljati da dame imaju bioničke oči kojima ništa ne može promaći! Zahvaljujući toj pronicljivosti, one se snalaze tamo gde ih bace jer vide ono što drugi uglavnom i ne primećuju: neobične pokrete, grimase, tikove, čak i skrivene poruke. Njima ne mogu da promaknu ni najmanji detalji, a posle njihove pažljive analize, one donose tačne procene.
Zahvaljujući tom nekom svom unutrašnjem osećanju dobar deo žena je bolji psiholog od većeg dela muške populacije. Zašto? Zbog toga što one već na prvi pogled mogu da procene da li nekome treba verovati, posebno kada je u pitanju izbor partnera. Onoga koji ih neće voleti i poštovati mogu da "namirišu" na kilometar. Naravno, postoji i mogućnost da se prevare, ali čak i ako se to desi, žene su, za razliku od nas, spremne da uče na svojim greškama. Takva situacija im se više nikada neće ponoviti jer će im njihovo šesto čulo sledeći put poslati više nego jasne signale.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

intuicijamuškaraczivot
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Snežana Đuka

    Tekst nije loš, ali sam očekivala nešto dublju analizu i traženje samog izvora, odakle potiče ono „e, vidim da si nikakav ili da me zavlačiš samo i idi“.

  • Nataša Gajić

    To se zove loš predosjećaj kad se upali ona upozoravajuća lampica koja vam „kaže“ da će se sve odigrati ili neće uopšte, baš kao što očekujete. Leptirići koji vam ne daju mira u stomaku i glavi, iako vam sve opet kaže da je bolje da se ponašate racionalno i zdravorazumski, jer niko nije prorok prije vremena, na osnovu nesigurnih znakova, providnih podataka ili ptica zloslutnica.