Ko pije, a ko plaća

Pitanje iz naslova može da se postavi prilikom svakog izlaska u noćni provod, ali ono svoj potpuni smisao dobija tek onda kada se organizuje zabava u firmi u kojoj ste zaposleni. Da biste se savršeno proveli, potrebno je da igrate po pravilima za preživljavanje ove situacije. Za početak, bez obzira na to što se zna ko plaća, trudite se da pijete pametno. To podrazumeva da obavezno pojedete nešto pre nego što se utopite u alkoholu. Znate onu izreku – žestoka i slatka pića klize, a onda vas stignu kasnije. Presecite alkoholna pića čašama vode i suzdržite sa bar na sat od uzimanja novog pića. Neće vam škoditi.
Trudite se da plešete dostojanstveno (ako već bude prilike da se igra, a pošto je žurka u pitanju, verovatno će je biti). Vaš entuzijazam kada začujete pesmu koja vam je draga nipošto ne sme da podseća na mlaćenje rukama i nogama. Mora da postoji neki drugi način. Neki muškarci su stidljivi plesači, a neki imaju previše samopouzdanja. Najbolje je (kao i uvek) držati se zlatne sredine. Ako ste potpuni antisluhista, a situacija ipak nalaže da se zabavljate, držite se jednostavnog – korak, privlačenje noge, korak – ponovite. Ukoliko pored plesa imate problema i s komunikacijom koja nije striktno poslovna, pre zabave prelistajte časopise i dnevne novine kako biste imali čime da započnete razgovor ukoliko zapne. Ako sve drugo propadne, hrana zasigurno probija led. Uvek se može komentarisati posluženje.
Što se tiče hrane, izbegavajte da jedete na nervnoj bazi. Nervoza i dosada mogu da učine da predjela i meze budu vaš pad u sunovrat. Jelo je sredstvo koje koristimo da ugodimo sebi samima, ali ne tako da jedemo da ublažimo stres ili nervozu koju osećamo. Uostalom, gricnuli ste nešto pre dolaska na zabavu, sećate se? Nastavite da se krećete i da pričate i slušate sagovornike.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

firmako pijeko placamuškaraczabava
Komentari (0)
Dodaj komentar