Utvrdite odmah stepen svoje ljubomore

Ljubomora je stara koliko i čovečanstvo. Kalderon je tvrdio da je ljubomora agonija ljubavi, La Rošfuko je pisao da u ljubomori ima više zaljubljenosti u sebe nego ljubavi prema drugome, a Iv Navar da posle ljubomore dolazi nezainteresovanost. Da li ljubav treba začiniti s malo ljubomore? Kako se osećate kada vas obuzme sumnja ili nepoverenje u njenu vernost?

Lepo je ako svoju vezu posmatrate s mnogo vedrine. Ako ona izlazi sa svojim kolegama – nema problema. Znate da nemate čega da se plašite, puni ste poverenja. Jasno, svet je prepun zgodnih muškaraca, znate da je i ona toga svesna, ali nemate nameru da joj zbog toga pravite scene jer znate da vas voli. Ipak, to ne znači da se nećete štrecnuti svaki put kad vam ona najavi da će se sresti sa svojim bivšim. Tada vam samo ostaje da se podsećate kako imate poverenja u nju i da ne dozvoljavate ljubomori da promoli nos.

Međutim… Uvek postoji neki crv sumnje koji vam govori da ste pomalo naivni u takvom razmišljanju. Dakle, ipak niste sasvim ravnodušni, pre bi se moglo reći da ste umereno ljubomorni. Svim silama se trudite da imate poverenja, ali ako osetite pretnju, i to onu realnu, nema druge nego da se pokaže ljubomora.

Naravno, nećete ići toliko daleko da je pratite po gradu, ali ćete možda u nekoj prilici pasti u iskušenje da joj proverite mobilni (greškom, naravno).

Bilo kako bilo, važno je samo da vaše reakcije ne budu silovite i da ne dovode do beskonačnih svađa. Nema razloga da budete ljubomorni na manekene koje je ona videla u časopisima. Takvo ponašanje bi moglo da se pretvori u opsesiju, a od preterane ljubomore se najčešće beži. Kontrolišite svoje ponašanje umesto da kontrolišete njene poruke u mobilnom telefonu.

Ponekad je zaista bolje ne znati kako vaša izabranica provodi svaki trenutak svog slobodnog vremena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubomoramuškaracstepenovanjeveza
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Blajbi

    Ljubomora je strah da vam neko ne uvali da gajite tudje gene.