I muškarci pate zbog fizičkog izgleda!

– Koliko su muškarci nesigurni zbog fizičkog izgleda?

Kako se nosite sa tim u različitim periodima života?

Da li primećujete i kako gledate na fizički atraktivnije od sebe?

Da li vam smeta kad vaša partnerka provodi vreme sa nekim ko izgleda bolje od vas? (cocta)

– Kako vreme prolazi shvatam da je fizički izgled najmanji problem koji imam. Postoji mnogo drugih skala koje su bitnije. (Han van Zem)

– Mislim da su žene mnogo nesigurnije. I, pre svega, opterećene sopstvenim fizičkim izgledom. Naravno, ne želim da ovo ispadne kao neka generalizacija, ali čisto neko lično zapažanje: mnogo više je žena koje su nesigurne i koje rade razne gluposti vođene sumnjom u sopstveni fizički izgled nego muškaraca.

Muškarci, možda, u nekom pubertetskom periodu imaju određene probleme zbog tih nesigurnosti, ali ogroman procenat brzo to prevaziđe, čim ostvari par uspeha kod lepšeg pola, i napumpa malo svoje samopouzdanje.

Sa druge strane, imam utisak da jako puno žena to nikada ne prevaziđe, već da se kod mnogih to godinama povećava, i da se ta nesigurnost odražava i na druge sfere života – ne samo u tom nekom muško-ženskom odnosu.

Svaka osoba od 30+ godina, bez obzira na pol, koja nije prevazišla te stvari, trebalo bi da se smatra emocionalno zaostalom osobom i da posećuje psihološke radionice, psiho-terapije, jer taj problem i te kako utiče na kvalitet života. (frederikrr)

– Sada si u toj fazi, a kako je bilo ranije? Uglavnom se muškarci predstavljaju kao da ih nije briga, ali mislim da su osetljivi na to pitanje kao i žene. (cocta)

Napišite i Vi šta mislite o ovoj temi na Forumu Krstarice…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

fizički izglednesigurnost
Komentari (0)
Dodaj komentar