Kralj kancelarije (2)

U skladu s pričom da ono što vidimo ne mora uvek da bude ono što zaista jeste, stoji i priča o rasejanosti. Rasejanost je osobina koju treba razlikovati od površnosti, jer rasejanost govori pre svega o osobi koja ima sposobnost da izuzetno dobro funkcioniše u haosu (što je retko umeće), a da tom prilikom vrlo koncentrisano i predano prilazi svemu što radi. To što izgled rasejanog čoveka nije za desetku ne znači da je on manje posvećen poslu koji obavlja. Možda zbog posla kojim se bavi nema vremena da se brine o svom imidžu i stilu, ukoliko za to uopšte ima interesovanja.
Da li poslovni stil treba da se manifestuje izborom odeće koja će se nositi u kancelariji ili je stil ono što se nalazi u ambiciji i koncentrisanosti na ono što radimo? Aljkavi neradnik ili aljkava vrednica – šta bolje zvuči? A šta je bolje za posao? Naravno, sklonost ka pedantnosti uvek je plus. Ona u prvom redu otkriva osobu koja ništa ne ostavlja nedovršeno, koja je vrlo svesna utiska koji ostavlja, odnosno utiska koji tek treba da ostavi na druge. U površnom savremenom svetu spoljašnjost vrlo često ume da sklopi ugovor umesto ugovorenih strana.
Bilo kako bilo, da biste bili istinski kralj svog radnog prostora, uredni ili neuredni, najvažnije da zasučete rukave. Vaši rezultati najpre će dovesti do vašeg ustoličenja na tronu. Savesni i odgovorni, privrženi timskom radu (a ne bahatom upravljanju) i uvek otvoreni za zaposlene, bez obzira na količinu i težinu obaveza. Tako treba da izgleda kralj kancelarije koji ima dobru komunikaciju sa zaposlenima i koji suvereno vlada situacijom, a ne ljudima. Ako je već sposoban da uvek bude iznad okolnosti, kakve veze ima da li na sebi ima odelo po poslednjoj modi, kožne cipele koje blistaju i uredno začešljanu frizuru?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kancelarijamuškaracponašanjeposao
Komentari (0)
Dodaj komentar