Kraljevski doručak

Pre nego što počnete da jedete svoj jutarnji "dobro izbalansiran" doručak od žitarica i suvog voća, postavite sebi sledeće pitanje: gde su tu proteini i masti? Po svemu sudeći, osim jaja i kobasice, tipične namirnice koje se koriste za doručak – žitarice, voće, tost i voćni sokovi, obezbeđuju isključivo ugljene hidrate, i to najviše u obliku šećera. A to baš i ne zvuči izbalansirano. Kako da svoj dan započnete kraljevskim doručkom, a da u svoj organizam ne unesete višak kalorija?
Danas gotovo većina muškaraca zna da su im potrebne visokokvalitetne belančevine poput onih iz mesa, jaja i mlečnih proizvoda da bi se ishranili i izgradili mišići. Ali, i masti su važne u vašem jutarnjem obvroku. Pored toga što će vas duže držati sitim, u dobroj kombinaciji s ugljenim hidratima mogu uspešno da doprinesu i smanjenju stomaka. Naravno, nije potrebno da vam bilo ko objašnjava kako da napravite kajganu, ali umesto da se častite omletom svakog jutra, unesite neku promenu. Tost s tunjevinom? Mislite o ovome na sledeći način – jednostavno se priprema. Pomešate tunjevinu iz konzerve s kašikom majoneza, dodate so i biber po ukusu, pomešate sve zajedno i servirate po kašiku dobijene smese na jedno parče integralnog tostiranog hleba. Posle toga popijete visokoproteinski jogurt i spremni ste za nove radne pobede.
Ukoliko ste skloni eksperimentu, rešenje za vas su sir palačinke. I one se daju jednostavno pripremiti: u velikoj posudi pomešajte sir, dva jaja, pola putera i pola šolje mleka. Dodajte 3/4 šolje brašna, jednu kašiku praška za pecivo, jednu kašiku šećera i soli i mešajte lagano. Stavite veću količinu putera na površinu tiganja i kašikom ga ujednačeno rasporedite. Palačinke su spremne za okretanje kada na njima počnu da se pojavljuju mali vazdušni baloni, što je otprilike nakon tri-četiri minuta. Posle toga vam ostaje da zadovoljite glad i da se suočite s problemima koji vas čekaju u toku dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dorucakishranamuškaraczdravlje
Komentari (0)
Dodaj komentar