Lakše uz prijatelja

Svima je potreban prijatelj, ali, kao što ni sami nismo idealni, ni naši prijatelji to najčešće nisu. Idealan prijatelj trebalo bi da bude pošten, pažljiv, pametan, lojalan, uvek spreman da pomogne u nevolji i raspoložen za šalu. Pravi prijatelj prihvata vaše mane i ceni vaše vrline, oprašta greške, nikad ne osuđuje, umiruje vaše strahove, podiže raspoloženje i moral. Razume vas, spreman je da vam saspe istinu u lice i onda kada ne želite da je čujete, viče na vas ako ga ne slušate i nepogrešivo vas vraća u stvarnost.

Međutim, veoma je teško naći jednu osobu sa svim tim osobinama. Možda zbog toga i imamo više prijatelja kako bismo u njima mogli da pronađemo neko jedinstvo svega pomenutog.

Prvi drug koji je veoma važan jeste vaš drug iz detinjstva. Iako vas je život odavno razdvojio, znate da ga i danas možete naći tamo gde ste se rastali pre nekoliko godina – u starom kraju. Mada bi neki pomislili da je on gubitnik, jer nije ostvario sve svoje dečačke snove, on je uvek spreman da vam pravi društvo kada ste neraspoloženi, naravno, uz poneku kriglu piva. Zahvaljujući njegovim duhovitim pričama o zajedničkim zgodama iz detinjstva, odmah se zaboravljaju svi problemi koji trenutno muče.

U životu svakog muškarca česta je situacija da se neki drugi muškarac javlja u ulozi osobe koja služi kao uzor. On je po pravilu nešto stariji i iskusniji i predstavlja dragocen izvor dobrih saveta i najrazličitijih informacija, jer je već prošao put kojim ste se vi uputili i poznaje svaku, pa i najmanju, prepreku na njemu.

Zgodno je ukoliko imate i prijatelja koji se deklariše kao večiti neženja. On je samostalan i nikome ne želi da polaže račune. Uvek je spreman za provod, ume da posavetuje kako treba izbeći previše komplikovane veze, a ujedno pokazuje i sve prednosti koje nosi momački život.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar