Ljubav i posao

Ponekad su mnogo veće šanse da idealnu partnerku pronađete u svom radnom okruženju nego izlazeći uveče po kafićima i diskotekama. Na poslu može da se dogodi svašta, pa i to da vas pogodi Amorova strela.

Zbog toga malo bolje osmotrite koleginice sa kojima svakodnevno delite kancelariju. Moguće je da se među njima krije žena vašeg života. Ukoliko se ispostavi da je tako, krenite u ofanzivu. Napadajte je kao Nemačka Poljsku, bez obzira na to što se preporučuje da izbegavate emotivno vezivanje sa ženama koje rade isti posao kao i vi.

Ipak, ne treba trčati pred rudu. Pre nego što krenete u bilo kakvu akciju, to jest pre nego što devojku koja vam se dopada pozovete na sastanak, sačekajte da prođe mesec-dva od trenutka kada ste je videli u svom poslovnom okruženju. Kada se nalazite u radnoj atmosferi, svaki vaš korak procenjuje se sa različitih aspekata.

Pre nego što pođete kući sa posla, svakog dana svratite do njenog radnog mesta i uputite joj kratak pozdrav. Ukoliko primetite da joj to prija, napravite od toga svakodnevni mali ritual.

Nemojte samo zaboraviti da dok ste sa ženom koja radi sa vama, vaš posao nipošto ne sme da trpi. Naprotiv, u njemu morate biti bolji nego ikada. Ljudi umeju da budu čudni, zavidljivi i ljubomorni na tuđu sreću – jedva će čekati da u vašem radu pronađu neku grešku ili propust.

Simpatija ili ljubav teško može da se sakrije. Ma koliko vi bili diskretni u svojoj vezi, kolege će to osetiti i znati. Zato, ako vas neko i pita da li je istina da ste zajedno, ne vrdajte i ne lažite. Nema potrebe. Ukoliko se vaša ljubav približi kraju, pre nego što joj kažete da je gotovo, setite se da radite zajedno i da ćete se viđati svakog dana. Zato to uradite na fin način, odabranim rečima i najbolje u petak. Tako će ona imati vremena da se pošteno isplače do ponedeljka i da u redu dođe na posao. A posle toga…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar