Ljubav na četiri točka (1)

Jači pol obožava automobile. Muškarci i kola – svima je u potpunosti jasna ta veza. Nema te osobe koja ne shvata da muškarci prosto vole kola iako ponekad ni sami nismo u stanju da objasnimo zašto je to tako. Ona nas čine sigurnim u sebe. Kola su jako seksi, možda čak pomažu da i mi izgledamo seksi. Zabavna su i glasna, daju snagu i opasna su toliko da se čitavo društvo trudi da ih ukroti na milion i jedan način. I nije bitno da li smo mladi ili stari, jedna mašina definiše celu našu mušku vrstu. Muškarci nesumnjivo vole da voze. U stvari, većina nas i vozi. Da li nam naši automobili daju osećaj da kontrolišemo sopstvenu sudbinu?
To je pitanje koje bi moglo da otvori neku ozbiljniju raspravu. Međutim, čak i ako ne kontrolišemo sudbinu, barem kontrolišemo konačnu destinaciju prema kojoj smo se uputili. Dobijanje vozačke dozvole veliki je dan u životu svakog muškarca. Nešto kao matura, samo u domenu automobilizma. S novom vozačkom dozvolom dobija se i novi identitet. Mi na svojim kolima gradimo i specifičan osećaj samopoštovanja. Ženama marka nekog automobila i ne znači toliko mnogo, ali je nama veoma bitna. Pruža nam osećaj slobode, zaštite i prestiža. Istina, "simbioza" muškarac-kola više nije toliko ekskluzivna budući da se sve veći broj žena nalazi za volanom. Koliko se pripadnice lepšeg pola razumeju u vožnju – to je tema o kojoj bi takođe moglo da se naširoko raspravlja.
Naravno, ima i dama koje jurcaju podjednako ludo kao i mi, ali uz izvesne izuzetke žene ne pokazuju izraženu agresiju za volanom. A tu leži potreba koju bezuspešno pokušavaju da ukrote – kada vozimo brzo, osećamo se dobro. To je u potpunom skladu s činjenicom da smo mi vekovima idealizovali sve što slavi snagu, neustrašivost i brzinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilimuškaracstrast
Komentari (0)
Dodaj komentar