Lovac na potezu

Uspeh na bilo kom životnom polju uvek zavisi isključivo od nas, našeg angažovanja i preduzmljivosti. Zato se ne treba ustručavati. Valja zakucati na svaka vrata, neka će se i otvoriti. U tome nam može pomoći naglašena komunikativnost, kao posebno oružje koje ume da izazove željene simpatije. Ukoliko je šarm oružje koje umemo da iskoristimo na najbolji mogući način, zašto to onda ne bi bilo tako? A možda ipak sve treba uložiti u znanje, iskustvo i intelektualne sposobnosti? Svako od nas je lovac na neku svoju vrstu uspeha, i svako od nas se služi svojim oružjem da bi taj lov bio uspešan.
Lov na uspehe ne toleriše rasejanost i nezainteresovanost. Ako želimo nekoga da osvojimo, ta osoba svakako neće biti oduševljena ukoliko se ne pojavimo na sastanku u dogovoreno vreme. Ukoliko želimo da postignemo poslovni uspeh, on će nam lako iskliznuti iz ruku ako zamišljeno vrtimo olovku u ruci dok naš poslodavac iznosi svoj plan rada. Koncentracija na ono što činimo takođe može da bude izuzetno jako oružje, i onaj ko je poseduje treba uvek da je koristi. Istina, ponekad se osećamo kao da nismo u stanju da odbranimo sami sebe a kamoli da se borimo za nekoga ili nešto. U takvim situacijama dozvoljavamo sebi da nam okolina kreira život, da utiče na naše životne stavove i onda zaista ponekad učinimo ono što se od nas traži, a ne ono što stvarno želimo.
Ipak, jedna izgubljena bitka ne znači da je gotov i rat. Kad se prisetimo da trpimo zbog toga što smo u prevelikoj meri pokazali svoja osećanja, prisetimo se i toga da je bolje da nas ljudi analiziraju nego da nas u stopu s lakoćom prate. Za svoj uspeh treba da se borimo maksimalnom slobodom, bez ograničenja, ucena, neracionalnih zahteva i preteranih obaveza. Posle kratkog predaha, lovac na uspeh ponovo mora da povuče svoj potez.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

angazovanjemuškaracuspeh
Komentari (0)
Dodaj komentar