Ma kakav Bred Pit: 10 najseksi muškaraca u istoriji Holivuda (video)

Iako se standardi lepote menjanju, ‘klasični’ holivudski zavodnici i dan danas imaju hordu obožavateljki. Ni svi trenutno popularni muškarci ne mogu ni da im priđu.

Rudolf Valentino

Italijan koji je preko noći osvojio milione žena zahvaljujući ulozi u filmu ‘Šeik’ smatra se prvim holivudskim seks-simbolom. Valentino je izazvao do tada neviđenu histeriju, a njegova prerana smrt slomila je obožavateljke, od kojih su neke i počinile samoubistvo.

Imao je dve sahrane, jednu u Njujorku i u Holivudu. Na obe su ulice preplavile stotine hiljada ljudi, a mase su se sukobljavale sa policijom, ne bi li uspeli da dođu do njegovog sanduka.

Pol Njuman

Osim prodornih plavih očiju, Pol je očarao i glumačkim talentom. Za Oskara je bio nominovan čak deset puta ali dobio ga je samo za ulogu u filmu ‘Boja novca’. Njuman je voleo brze automobile i trke u kojima je često učestvovao. Vojsku je služio kao marinac, ali hteo je da postane vojni pilot. Bio je i veliki humanitarac, zbog čega je osvojio i počasnu nagradu Akademije.

Bio je u braku dva puta, drugi put sa koleginicom Džoan Vudvord (80), sa kojom je snimio brojne filmove koji su postigli veliki uspeh.

Robert Redford

Redford (80) se pažljivim izborom uloga uspešno rešio imidža ‘plavokosog lepotana’ koji ga je pratilo na početku karijere. Zbog toga je, navodno, odbio i uloge u filmovima ‘Diplomac’ i ‘Ko se boji Virdžinije Vulf?’. Glumac je kao mladić bio član ulične bande i umalo završio u zatvoru kada je policija u prtljažniku njegovog auta pronašla ukradeni nakit. Spasio ga je otac, koji je slagao da je nakit podmetnut. Drago mu je, rekao je, da se na vreme opametio jer je u tom periodu nekoliko puta i ugrozio život.

Keri Grant

Jedna od najvećih ikona zlatnog doba Holivuda umro je pre 30 godina. Glumac koji je ostavljao bez daha šarmom i talentom, bio je česti gost tabloida. Iako je Grant tokom života pet puta ulazio u brak, šuškalo se da glumac ipak više voli muškarce.

Džejms Din

Iako mu je karijera trajala svega četiri godine, Din je ostavio neizbrisiv trag. Gluma mladića u filmovima ‘Buntovnik bez razloga’, ‘Istočno od raja’ i ‘Div’ pretvorila ga je u legendu. Umro je sa svega 24 godine u saobraćajnoj nesreći.

Džin Keli

Keli je osvojio srca devojaka plešući sa Džudi Garland u filmu ‘For Me and My Gal’, a neki od njegovih najpoznatijih filmova su ‘Amerikanac u Parizu’ i ‘Ples na kiši’. Šarmantni plesač svoje pokrete pokazao je u čak 47 filmova.

– Ako je Fred Aster Keri Grant plesa, ja sam Marlon Brando. Fred zastupa aristokraciju, a ja radničku klasu – rekao je jednom Keli, koji je isticao kako uopšte nije hteo da se bavi plesom, već mu se karijera jednostavno dogodila.

Voren Biti

O jednom od zavodnika Holivuda godinama se pričalo da je spavao sa čak 13 hiljada žena. Biti je tek ove godine tu brojku demantovao i to matematikom.

– Razmislite o tome. Seks sa 12.775 osoba. To znači da sam spavao sa više ljudi dnevno i da nije bilo prilike da ponovim seks s istom osobom. To bi značilo da 35 godina nisam izlazio iz kreveta – objasnio je glumac.

Biti se tokom godina zabavljao sa mnogim slavnim damama poput Barbare Strejsend, Karli Simon, Šer i Madone.

Montgomeri Klift

Glumio je zavodnike, žrtve društvene nestabilnosti i vojnike. Publiku je zaveo svojom posebnom, pisali su kritičari, inteligencijom i senzibilnošću. Krajem četrdesetih i početkom pedesetih godina prošlog veka Klifta su smatrali oličenjem muške lepote, ali privatno glumac je bio potišten, zatvoren i vrlo osetljiv.

Kasnije su ga mnogi nazivali ‘prvom žrtvom Holivuda’ jer nije mogao da se nosi sa pritiskom koji mu je donosila slava, a navodno mu je teško i padalo što je morao da krije da je homoseksualac. Merilin Monro je za njega rekla da je on jedina osoba koju zna, a da je ‘u gorem stanju od nje same’.

Sidni Poatje

Prvi Afroamerikanac koji je osvojio Oskara za najboljeg glumca je presedan u Holivudu. Njegov šarm i sofisticiranost osvajali su mase. Bio je toliko tražen da je 1967. godine snimio tri filma koji su od publike, ali i kritičara dobili same pohvale.

Od Baraka Obame 2009. je dobio Predsedničku medalju slobode. Ženio se dva puta. Za Poatjea, kritičari su rekli da ‘ne snima filmove, već stvara prekretnice’.

– Svi patimo zbog pretpostavke da u osobi koju volimo postoji savršenstvo – tvrdi Poatje (89).

Klint Istvud

Najopakiji holivudski zavodnik zauvek će biti poznat kao ‘Prljavi Hari’. U svojoj više od pet decenija dugoj karijeri odglumio je kultne likove i snimio legendarne filmove. Na glasu kao zavodnik, ali i ‘ženskaroš’, Klint je osvajao srca obožavateljki muževnim ulogama i ‘sirovim’ likovima. Svoje dobre gene preneo je i na sina Skota, koji neodoljivo podseća na oca u mlađim danima, prenosi portal 24sata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

džejms dinrobert redfordRudolf Valentino
Komentari (0)
Dodaj komentar