Mačo s noćnom kremom (1)

Metroseksualci nisu domaći brend, ali postoje i ovde. Taj termin oslikava urbanog, dobrodržećeg (po mogućstvu, i dobrostojećeg) tipa. Reč je izmislio izvesni Mark Simson i za svoju inovaciju dobio nagradu za reč godine! Dakle, o čemu se tu radi?

Reč je o muškarcima koji se dugo tuširaju kombinacijom tople i hladne vode kako bi podigli tonus svojih mišića; o muškarcima koji svoje depilirano telo prvo istimare neutralnom kremom, a potom mirišljavim mlekom; o muškarcima koji – dok im pena za brijanje natapa negovano lice – kidaju dve nestašne dlake koje im vire iz nosa. Neko bi mogao reći – pa šta! Depilirao se i Cezar, a i rimski car Avgust spaljivao je dlake na nogama užarenim orahovim ljuskama. U svakom slučaju, reč je o osobama koje samozadovoljno prate svoj odraz u ogledalu, ne štedeći komplimente na račun voljenog sebe. Kada se prođe kroz oblak voljenog parfema, iz garderobe se vadi nova košulja i firmirano odelo, na kojem – nek ide život – metroseksualci ne štede. Pedantno se kopča kroki kaiš, proverava se ivica pantalona i na tek ispedikirane noge navlače se popeglane meke crne čarape koje se uglavljuju u firmirane izglancane „gilje“. Još samo čaša ceđene pomorandže i šumeći vitamin i metroseksualac je spreman da započne nov dan.

Metroseksualci se pre svega prepoznaju po iskrenoj zaljubljenosti u način života koji vode. Oni su pedantni, mirišljavi, uljudni i uredni. Preziru predrasudu o dlakavom muškarcu kao seks-simbolu. Redovno vežbaju u teretani, jer je oblikovanje mišićne mase znak zdravog života i hvatanja koraka sa svetom. Tako su preko noći oživeli metroseksualci širom sveta – „muškarci novog doba“, koji su i zvanično dobili legitimno pravo da lepotom i šarmom prkose ženama. Naspram njih stala je armija ljutih mačo protivnika, koji su metroseksualce optužili za sliku lažnog muškarca koji bruka jači pol.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar