Mafija idoli

Poznati mafijaški look ponovo u modi. Citati filmskih „mafijaških“ likova oživljeni u društvu. Ne treba mnogo pričati o tome zašto je većini muškaraca film „Kum“ jedan od najomiljenijih (uskoro ponovo i na našim TV ekranima), ili „Lice sa ožiljkom“. Čiji je glavni lik veća faca?

Toni Montana, glavni lik filma „Lice sa ožiljkom“ („Scarface“), možda je donekle popularniji od don Korleonea. Siromašan Kubanac, imigrant koji dolazi kao crkveni miš, postaje vremenom bogataš, mafijaški bos koji ne preza ni pred kim. Čuvao se od velikih riba da bi ga na kraju pojele male. Začudo, Montana je svima „dobar mafijaš“ i ne vidi se da je loš, niti da je nešto pogrešno uradio.

Top u svojoj klasi sigurno je don Vito Korleone, bos na visokom položaju koji zna sve. Hladna glava koja koristi silu samo kada mora, kada je neizbežna, kada prethodna opomena ne „upali“. Može se reći da je „plemenit mafijaš“ od koga znate šta možete da očekujete. Unapred uliva strahopoštovanje. Svako bi poželeo da ima njega kao „vezu“ iako to podrazumeva da uslugu mora vratiti uslugom.

Život u stilu mafija dečka, bilo Latinoamerikanca, Sicilijanca ili čega već, popularan je podjednako među muškarcima i ženama. Muškarci bi da su kao oni – hladni i inteligentni, i imaju što i oni: zlato, pištolje, dobra odela, sportski auto, dva mobilna telefona i okruženost devojkama. Žene bi da su sa njima – dominantni su, sa emocijama skrivenim u neizronjivim dubinama, tretiraju ih kao boginje ali i doživotne robinje.

Ako biste vi sve ovo, ali nekako „na finjaka“, evo nekih fora. Budite bos na vašem izlasku ili u mraku u sobi, možete i na nekoj žurci – igrajte cool, ne smejte se na bilo koju šalu. Zanimljiv detalj – kada vam zvoni mobilni telefon, podignite slušalicu ali ne progovarajte, samo slušajte i nakon nekoliko minuta prekinite vezu. Definitivno u bos stilu, intrigantno. Umesto pištolja imajte bos stav. Stojte povijenih ramena, pogled uvek i samo ispod obrva, pokreti neka vam budu lagani. Ako devojka hoće da pleše, nađite joj partnera, a vi samo posmatrajte. Konobaricama upamtite imena, a neka separe u klubu bude samo vaš.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar