Menjao je žene „kao čarape“ ali samo je jedna ostavila trag u njegovom životu

Iako je 31. maja proslavio 87. rođendan, većina pripadnica nežnijeg pola još uvek ga doživljava šarmantnim i neodoljivim zavodnikom, dok će deo njih reći da je ‘sebična muška svinja’. Otac je sedmoro dece koje mu je rodilo pet žena. Ženio se dva puta i nikad nije bio veran samo jednoj ženi. Naravno, to je Klint Istvud.

Poslednja srećnica bila je 32 godine mlađa supruga Dina Ruiz sa kojom je bio u braku od 1996. godine. Ovaj vitalni starac još se nije smirio pa se razveo 2014. godine.

Dina, sa kojom ima kćerku Morgan, kao i Klintonova kćerka Frančeska iz prethodne avanture sa Frensis Fišer, pre nekoliko godina bile su i glavne protagonistkinje rijalitija. Ko su sve te žene ‘Prljavog Harija’ zbog kojih je gubio glavu ali i desetine miliona dolara u iscrpljujućim sudskim parnicama?

Već je u mladosti stekao nadimak ‘serijskog ženskaroša’. Krasile su ga dve osobine na koje žene uvek padaju –  samouverenost i tajanstvenost, a radeći najteže fizičke poslove, uz 192 cm visine, stekao je i besprekornu atletsku figuru. Ovog drvoseču i radnika u čeličani, priroda je obdarila i plavim očima, pa je imao baš sve što raspiruje žensku maštu.

Ni u ranoj mladosti nije razvio svoje zavodničke sposobnosti. Nakon vojske nameravao je da se upiše na poslovni kurs u Los Anđelesu. Prijatelj Don Horner zabavljao se sa devojkom sa univerziteta, pa je organizovao Klintu sastanak na slepo s njenom prijateljicom. Bila je to Megi Džonson, visoka plavuša koja ga je osvojila smislom za humor.

Te večeri mu nije bilo ni na kraj pameti da je oženi, ali već pet meseci kasnije bili su kod matičara. On je studirao, ona je radila u uredu neke trgovačke kompanije i stanovali su u jednosobnom stanu u Los Anđelesu. Jedne večeri vratio se kući van sebe od sreće.

https://www.instagram.com/p/VSF0Bwmm2o/?taken-by=clinteastwoodoffical

Zapazio ga je reditelj Universala i pozvao ga na snimanje. Dve nedelje kasnije 23-godišnji Klint potpisao je ugovor za honorar od 75 dolara nedeljno da bi zaigrao u filmovima čiji naslovi i radnja govore više od filmske kritike. Prvi je bio horor ‘Osveta čudovišta’ , a drugi  ‘Francis u mornarici’ – saga o konju koji govori. Nakon 18 meseci dobio je otkaz.

Supruga Megi verovala je u njegov talenat i nagovorila prijateljicu da ga poveže sa producentima u CBS-u. Već na ulazu u studio zaskočio ga je producent TV serijala ‘Goničev bič’. Dobio je ulogu iz snova – gonič stoke koji ponavlja jednu te istu rečenicu:’Ajde, ajde, gonite tu stoku!’. I tako 217 epizoda. Serija je postigla veliki uspeh, a Klint je postao zvezda.

Već tad je na setu počeo da iskušava zavodničke veštine s mnogim ženama, a Megi je sve to strpljivo podnosila.

– Megi me ne sputava. Ne želim da me iko poseduje – objašnjavao je Klint svoju odanost supruzi, koja mu je niz godina ostala verna savjetnica u biranju uloga i scenarija.

Na prvo dete čekali su 15 godina, a na pitanje zašto, Klint jednostavno odgovara: ‘Tako se planira porodica!’.

Naime, nisu želeli dete sve dok nisu imali novaca za dadilju. Dogodilo se to 1968. godine kad su kupili kuću u gradiću Karmel. Rodio im se sin Kajl. Tek tridesetak godina kasnije javnost je saznala da je Istvud prvi put postao otac mnogo ranije.

Na setu ‘Goničevog biča’ zaveo je 28-godišnju brinetu Roksan Tunis, kaskaderku. Ostala je u drugom stanju i 1964. godine rodila kćerkicu Kimber. Par se dogovorio da od avanture neće praviti skandal. Klint im je obećao doživotno izdržavanje, platio je kćerki školovanje, a kad su se Roksan i Kimber iz LA-a 1974. godine preselile u Denver, pomogao im je da kupe kuću.

Megi je znala za ovu vanbračnu vezu, a Roksan i Megi čak su se upoznale 1972. godine na setu njegovog filma ‘Breezy’ i uljudno popričale i razmenile majčinska iskustva. Ali dve nisu bile dovoljne. Bar kad je Klint u pitanju.

https://www.instagram.com/p/VT7Wq1Gm0O/?taken-by=clinteastwoodoffical

Te godine upoznao je i Sondru Lok, dok je Megi čekala njihovo drugo dete – kćerku Alison. Sitna, plava Sondra prijavila se na audiciju Klintonovog filma ‘Josey Wales’. Odabrao je teškom mukom među 2000 kandidatkinja. Od tada su postali nerazdvojni. Snimili su zajedno i idućih šest filmova. Lok je postala njegova verna pratilja od 1977. godine, kad su već živeli kao bračni par iako je svako bio u svom braku. Megi je i dalje stajala čvrsto uz Klinta, a Sondra je bila u dugogodišnjem braku sa Gordonom Andersonom.

Te 1979. godine Megi je izgubila živce. Nakon 26 godina braka počeli su da žive odvojeno. Kako je reagovao Klint? Ostao je šokiran! Iselio se iz imanja u Karmelu i unajmio kuću u Holivudu.

U televizijskom intervjuu konačno je priznao da je sa Lokovom. Pet godina kasnije Megi je i službeno zatražila razvod jer je pronašla novu veliku i pravu ljubav. Dugogodišnja veza sa Sondrom ušla je u kolotečinu. Istvud je u međuvremenu postao gradonačelnik Karmela, a Lok je stanovala u kući u Los Anđelesu. Kad mu je istekao mandat zdušno je podupro kandidaturu svoje konkurentkinje Džin Grejs – samohrane majke troje dece. Mnogi su znali i zašto, ali sve je ostalo na nagađanjima o njihovoj ljubavnoj vezi.

Glumca su čekali novi filmovi i nove žene ali i najveći skandal u karijeri. Pokraj 80-ih postao je najbogatija filmska zvezda na svetu, a svoje ime je učvrstio uz jednog Orsona Velsa i Alfreda Hičkoka. Godine 1988. snimao je film ‘Kolo smrti’, montirao ‘Bird’ i pripremao ‘Ružičasti Kadilak’.

Veza sa Sondrom bila je sve nestabilnija, a on, sad već 58-godišnjak, zbližio se s 33-godišnjom Barbarom Minti. Ipak, Sondra i Klint taj su Božić proveli u vikendici u San Veleju. Nije bilo nimalo romantično, prenosi 24sata.

Prestali su da žive zajedno, a onda je Klint nakon 13 zajedničkih godina rekao da se iseli iz kuće jer je to jedina njegova nekretnina u ovom gradu. Dve nedelje kasnije podnela je tužbu kojom od Klinta traži 70 miliona dolara i vlasništvo nad dve kuće. Ono što je najviše brinulo Istvuda bio je njen dugi jezik. Na sva je zvona objavila sve detalje iz njihovog zajedničkog života, pa čak i to da je fizički maltretirao i naredio joj da se podvrgne sterilizaciji, i da je tokom veze dva puta bila u drugom stanju, ali je zbog njega abortirala.

Istovremeno i Klintova kćer Alison tih je dana skandalizovala javnost. U osetljivim tinejdžerskim godinama počela je da izlazi i da se opija, pa je završila u zatvoru zbog vožnje pod uticajem 1,7 promila alkohola. Njen otac je našao novu ljubav – raspuštenicu Dani Jansen udovicu njegovog starog prijatelja. Bila je i to prolazna avantura.

U nešto ozbiljniju vezu ušao je sa Frensis Fišer. Upoznali su se na filmu ‘Ružičasti Kadilak’. Počeli su da se pojavljuju u javnosti tek 1991. kad se nazirao kraj sudske zavrzlame s Lokovom. Sa Frensis dobio je još jednu kćerku – Frančesku koja se rodila 1993., iste godine kad je davao tročasovni intervju zanosnoj novinarki Dini Ruiz. Dve godine kasnije prekinuo je vezu sa Frensis, da bi 1996. oženio Ruizovu. Ali sledio je novi šok.

https://www.instagram.com/p/VSGEuimm3B/?taken-by=clinteastwoodoffical

Otkrilo se da je varao i Sondru. Posednje tri godine njihove veze zabavljao se sa stjuardesom Žaklin Rivs koju je upoznao na premijeri ‘Bledog jahača’ 1985. godine. Sve se završilo već poznatim scenarijem – par je dobio najprije sina Skota 1986. godine, a zatim i kćerku Ketrin 1988.

U matičnom listu nisu upisali ime oca, pa ih je Istvud uspješno krio sve do 1999. Dina se postojano nosila sa svim tim činjenicama. Njenu ljubav prema 34 godine starijem suprugu ništa nije pomutilo. Venčali su se na privatnoj zabavi kod njegovog prijatelja, a venčani kum bio im je najstariji Klintonov sin Kajl. Iste godine Klint je postao po sedmi put otac. Rodila mu se kćerka Morgan.

O tome kakav je Klint bio kao suprug i kako je živjela njihova porodica ispričala je Dina pre nekoliko godina:

– On je veliki džentlmen i za sobom uvek spušta dasku na šolji, ali svako jutro koru od banane ostavlja na kuhinjskom pultu umesto da je baci u smeće pa me to izluđuje.

Prema njenim rečima, iako im novac nije važna životna stavka, Istvudovi nisu živeli život tipičnih holivudskih zvezda:

– Živimo u srednjoj Americi i vodimo totalno prosečan život. Ljudi misle da face poput Klinta imaju privatnog vozača, a mi u kući nemamo ni kuvara, pa čak ni spremačicu.

Jedina žena kojoj je bio zauvek bio veran bila je njegova mama Margaret. Umrla je 2006., u 96. godini života, a uprkos svim svojim obavezama i bogatom ljubavnom životu, Klint je svako veče s njom telefonski razgovarao barem pola sata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

klint istvud
Komentari (0)
Dodaj komentar