Mentalni Supermen

Kako podneti dvočasovno gunđanje svoje devojke, ogovaranje na poslu, šefove zahteve, nesnosne šalterske službenike, i sve to u toku samo jednog dana? Ponekad se čini da savremeni muškarac zaista mora da bude mentalni Supermen da bi sve to mogao da podnese i ostane bez crnih misli u glavi. A njih svi imamo i s njima se možemo i moramo boriti. Promene u načinu razmišljanja ne dešavaju se preko noći. Ne možete odjednom postati srećni samo zato što ste, eto, tako, odlučili. Za početak, bilo bi dobro da se prihvati realnost baš onakva kakva jeste. A ona glasi: život je težak i život je borba i nema knjige s ružičastim koricama koja će učiniti da 24 sata budemo srećni i s osmehom na licu.
Važno je znati kada treba reći "ne". Ukoliko vas neke obaveze (recimo, porodične ili poslovne) opterećuju, slobodno izgovorite i ono što se od vas ne očekuje ili što do sada niste rekli. Recite "ne". Razumno i bez mnogo buke argumentujte zašto odbijate određenu obavezu i imajte uvek na umu da je to za vaše dobro. Muškarac jeste, Supermen niste. Ljudsko ste biće. Imate pravo da grešite i da patite nad tim greškama. Sreća ne dolazi preko noći. Potrebni su dani i dani rada, truda, upornosti pa i, što da ne, promašaja i grešaka. Dajte sebi tajm-aut onda kada vam je potreban. Nemojte nabacivati onu količinu obaveza koju ne možete da podnesete. Za ljude koji osećaju neprestanu tenziju i za one koji su pod stresom ponekad čak i sasvim uobičajena količina obaveza može izgledati nedostižna.
Najbolji način da pobedite "blokatore" u glavi koji vas usporavaju i koji vam govore "ne možeš" ili "ne umeš" jeste da idete korak po korak. Umesto zaletanja po sistemu glavom kroz zid, budite realni i razbijte veći zadatak na manje celine. Kad privedete kraju jednu, pređite na drugu. Pozitivno osećanje koje se stvara zahvaljujući tome što ste prevazišli bar jednu od ovih teškoća daće vam snagu da nastavite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškaracposaostrategijavezazivotzvocanje
Komentari (0)
Dodaj komentar