Mirišite na uspeh (2)

Jedno ipak ostaje kao nepobitna činjenica: važno je da stalno budete u formi, da uvek izgledate mlađe, da se svakog trenutka dopadate i sebi i drugima, pa makar i uz pomoć različitih pomagala i hirurških intervencija. To su osnovne ideje vodilje na koje su počeli da „padaju“ muškarci.

Kako je krenulo, možda ćemo i prestići žene, koje su dosad bile maheri u tim stvarima. U ime neodoljivog i večno savršenog tela, muškarci kreću u akcije koje su im nekada bile nezamislive. U sveopštoj stihiji pojavili su se i proizvodi koji podsećaju na naivne i smešne prevare.

Pojavljuju se kreme koje opušten stomak svakog muškarca pretvaraju u tvrd i neodoljiv abdomen, kao kod antičkih ratnika, maske protiv stresa koje u roku od deset minuta skidaju umrle ćelije sa površine kože ili sapuni sa mirisom konjaka – za koji se tvrdi da ima afrodizijačko dejstvo. Molim?

Istina je da je muška koža grublja i čvršća od ženske, manje kompaktna i sa višim pH faktorom. Ipak, to ne znači da nam treba nuditi nemoguće. Za jednog muškarca koji je dosad bio neopterećen brigom o sebi dovoljan je šok i samo saznanje da postoje: vlaženje kose, depilacija, masaža, bojenje kose, pedikir i manikir, kozmetičari itd.

Blaga i umerena briga o sebi ne mora da uključuje manijačno jurenje za novim proizvodima koji se reklamiraju kao eliksiri mladosti. Hirurške korekcije godina i lepote neće značiti ništa ako svi znaju da ste im se podvrgli i tako postali žrtva novih modnih trendova. Operacije ne mogu da se sakriju, osim ako godinu dana unapred ne pripremite teren. Budite preplanuli, zategnuti, brendirani i mirišite na uspeh, ali ne po svaku cenu. Nije neophodno da budete lepi kao milion dolara, ali je važno da se tako osećate u svakom trenutku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar