Moćne mašine

Muškarac i auto – zvuči neraskidivo. Mašine koje vozite verovatno nisu one o kojima sanjate, ali to ne znači da o takvima ništa ne treba znati. Ponuda je ogromna.

Novi Lamborginijev model predstavljen je javnosti kao najbrži automobil današnjice. Njegovi konstruktori tvrde da može da razvije fantastičnih 330 kilometara po času! Model je dizajniran za takozvanu otvorenu vožnju bez krova, ali poseduje i ručno sklopivi krov. Još jedan kuriozitet odnosi se na motor, koji pokreće čak 570 konjskih snaga. Proizvodnja ovog čudovišta trebalo bi da počne krajem 2004.

Tu je i pričica iz sveta Formule 1. Uprkos pričama da se Honda povlači iz najelitnijeg automobilskog takmičenja, japanski gigant će ipak obnoviti ugovor sa ekipom BAR. Prema poslednjim informacijama, Honda trenutno pregovara sa ovim timom i moglo bi da dođe do potpisivanja petogodišnjeg ugovora.

Noviteta ima i u domaćem automobilizmu. Oko 2.000 članova Auto-kluba „Fića“ iz Gornjeg Milanovca već duže vremena uporno zahtevaju obnovu proizvodnje najpopularnijeg četvorotočkaša na našim prostorima: malog, ekonomičnog i rođenog za balkanske puteve, Flojdovog najboljeg druga – fiće.

Za to vreme Italijani ne gube vreme. Svi su izgledi da će fijat 500 ponovo zaživeti u punom sjaju. Naime, Fijat je predstavio redizajnirani model legendarnog fiće, a to će biti najmanji model iz Fijatove serije koji bi trebalo da se uspešno nosi sa ostalim konkurentima sličnog kalibra.

U međuvremenu, održan je i jedan od najznačajnijih svetskih salona automobila. Nad „Ženevom 2004“ je spuštena zavesa. Ove godine sve je bilo glamuroznije i bogatije nego ikada: više od 60 svetskih premijera i više od hiljadu izloženih automobila privuklo je pažnju gledalaca, kao i mnogobrojne lepotice koje su golišave pozirale kraj ekstravagantnih modela.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar