Modna dovitljivost

Poslednjih godina modni trendovi menjaju se sve brže i brže; toliko brzo da mnogi poklonici uopšte ne uspevaju da ih prate. Doduše, ima i onih koji dopuste da trend sustigne njih, pa se odjednom nađu u modi baš u onom izdanju kakvi su bili u prethodnim sezonama.

Moda se toliko infiltrirala u našu svet da se danas slobodno može reći kako je sve oko nas deo mode, te je zapravo teško postati demode, iako se neki uporno trude da ignorišu modu kao fenomen. Poput svakog fenomena, i moda zna da uzme svoj danak, pa tako nastaju žrtve mode. Šta ima gore od toga?

Pravi konsumenti mode s vremenom su postali lukavi i snalažljivi, pa nije više „blam“ nositi na sebi nešto što nije skupo, naravno, ako to nije suviše očigledno. Zvuči pomalo čudno, ali definitivno nije potrebna basnoslovna suma novca da biste danas bili moderni.

Dovoljno je da ne štedite na obući i džinsu – to su ipak dve stavke kod kojih nema improvizacije; majicu ili košulju možete da potražite i po nekim jeftinijim prodavnicama, a nemojte da vas mrzi da pročeprkate po second-hand radnjama. Uvek možete pronaći neki duks ili majicu koja je retro a koja je istovremeno supermoderna.

Možete pitati ljude oko sebe šta misle o vašem izgledu. Ako vas gledaju s negodovanjem – njihov problem. Važno je da se vi osećate dobro. Kada vodite računa o sebi, izgledate skuplje, a samim tim i garderoba koju nosite dobija drugu dimenziju.

Pratiti modu značilo bi živeti u svom vremenu i biti građanin sveta, čak i ako nisi svetski putnik. Ako želite da budete moderni, ne bi trebalo da su vam strani odlasci u pozorište, bioskop, na DJ žurke. Moda je čak i knjiga koju čitate, pod uslovom da ste pročitali i one prethodne koje su bile u modi. Ukoliko se to dešava i vama, onda vas moda u potpunosti prožima i vi ne marite mnogo zbog toga što će već pre kraja sezone sve što ste imali na sebi biti „demode“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar