Muškarac iz metropole (1)

Zaposlen muškarac mora imati jasan plan kada je večernji izlazak u pitanju, ili bi barem tako trebalo da bude. Zašto? Zbog toga što jedan poslovni savremeni muškarac jednostavno nema vremena za bacanje. Ukoliko želi da se samo opusti i dobro provede s drugarima, koje – za razliku od kolega s posla – veoma retko viđa, onda su stvari manje komplikovane. Ne mora da provodi sate pripremajući se, osim ukoliko ne želi da bude spreman u svakoj situaciji. Čak i u onoj ležernoj i opuštenoj, kada uz gomilu piva pričaju viceve, razmenjuju duhovitosti i prisećaju se onih vremena kada rasporedi nisu bili tako gusti i kada se kravata nosila samo u najposebnijim mogućim prilikama.
Naime, i tada se može desiti da ona iznenada ušeta u bar gde se veselo društvo zabavlja i da se alarm upali. Tada sve šale prestaju i junak naše priče, ma koliko se trudio da preusmeri svoju pažnju, ne uspeva u tome, osim ako je baš rešio da ga ništa izuzev dobrog zezanja s društvom ne zanima. Naravno, sve izgleda sasvim drugačije kada je upoznavanje neke zgodne dame cilj i svrha izlaska. Tada su pripreme temeljnije, pažnja na vrhuncu, koncentracija usmerena isključivo na evetualni plen. I, po nekom nepisanom pravilu, baš tada se ništa neće desiti. Rešenje za muškarca koji ipak ne želi da provede čitav život u borbi za unapređenje karijere leži u činjenici da mora da izlazi mnogo češće nego što to obaveze dozvoljavaju.
Sintagma „unapređenje kvaliteta života“ ima vrlo složeno značenje i odnosi se na više aspekata. A život metropole je, srećom, upravo onakav kakav treba da bude – fluidan i bez jasnih pravila. Zbog toga mu se povremeno valja prepustiti i nikada ne treba planirati previše… Horde devojaka sede i čekaju svog poslovnog savremenog muškarca iz sna prema kojem su spremne da jurnu. Međutim, takve su previše lak plen za savremenog muškarca, a osim toga, šta biste s njima ujutru?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izlascivremezaposlen muskarac
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Lana Popović

    Ako je muškarac poslovan, pa još savremen i iz metropole, o kakvom ovde pišete, on se neće obazirati na „horde devojaka koje ga čekaju i sa kojima neće znati šta da radi ujutru , jer su lak plen“. Ukoliko to ipak učini, ne vidim da je nešto „teži“ od pomenutih devojaka. On će naći načina da upozna takođe savremenu i poslovnu ženu iz metropole. Mada, to što je poslovan i živi u metropoli, uopšte ne mora značiti i da je savremen, odnosno normalan. U današnje vreme, puno primitivnih muškaraca „unelo se“ u likove savremenih i poslovnih.