Muškarci i solarijum

Sezona kupanja i sunčanja opasno se približila, pitanje je dana kada ćete se spakovati i krenuti na more – vreme je da porazmislite o tome kako ćete nabaciti boju za ovo leto.

Priznaćete da nema neprijatnije stvari od toga kada izgorite na suncu; ne samo zato što bolovi umeju da budu nesnosni nego i stoga što vam se umanjuje mogućnost da izgledate privlačno. A tek kada naiđe sezona ljuštenja…

Već i sami znate da devojke ne vole mladiće koji su crveni kao rakovi – takvi odaju utisak da nisu dovoljno vodili računa o sebi i svojoj koži. Umesto da njih izvodite na piće, novac ćete trošiti za kupovinu kiselog mleka ili jogurta koji će vam ublažiti bol od opekotina, a ideja da se kupate u majici na prepunoj plaži nikome se ne čini privlačnom, devojkama posebno.

Svako bledoliko ljudsko biće izgleda, ili bar misli da je tako, bolje, zdravije, svežije i mlađe kada malo potamni na suncu. Kako dobiti taman ten, a sačuvati se od svih, ili bar većine, štetnih dejstava sunčevih zraka?

Naravno, rešenje za ovaj problem preuzećemo od žena. Kada je nega tela u pitanju, samo njih treba slušati, a one jednoglasno kažu: solarijum. Dakle, pre nego što odete na sunčanje, nekoliko puta posetite provereno dobar kozmetički salon koji ima provereno dobar solarijum. To baš i nije lako, s obzirom na to da samo u Beogradu ima dve-tri hiljade neprijavljenih i prijavljenih salona, a na svakom ćošku stoji natpis: turbo-solarijum. Šta čoveka tamo čeka, teško je znati.

Iako je solarijum manje opasan od sunca u podne, mora se znati kako treba da se ponaša i sa jednim i sa drugim. U svakom slučaju, umereno sunčanje pod nečijim nadzorom jeste nešto što treba obaviti pre prvog odlaska na plažu. Tako ćete kožu najbolje pripremiti za leto. Čuvamo telo, štitimo kožu i slušamo žene.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar