Muški razgovori

Ogovaranje nije aktivnost koju upražnjavaju samo pripadnice lepšeg pola. U vremenu u kom živimo postoje već i naučni dokazi o tome da se ogovaranjem bave i muškarci (što, naravno, nije čudno), ali i da u tome uživaju (što nekoga može iznenaditi).
Iako muškarci imaju manje socijalnih kontakata nego žene, proporcionalno gledano ogovaranjem se bave podjednako; to im pruža osećaj bliskosti sa drugarima, a ponekad čak i pribavlja popularnost u društvu.
Razlozi za ogovaranje uvek su različiti, nezavisno od toga o kom polu je reč.
Kod muškaraca bi ti razlozi mogli biti osećaj moći, popularnost, bliskost među prijateljima, a velika je verovatnoća da se jači pol opredeljuje za ogovaranje i zbog toga što mu to pomaže da bolje razume obrasce ponašanja i da stekne osećaj za dobro i loše.
Tokom istraživanja koje je sprovedeno na Univerzitetu Virdžinija ispitanici, njih 173, zamoljeni su da definišu pojam ogovaranja i da objasne svoj stav prema njemu.
Ključni element dobrog trača, kako se kasnije ispostavilo, jeste njegov negativan ton i tema koja se najčešće tiče nečijeg seksualnog života. Svi ispitanici složili su se da je cilj ogovaranja jedinstven – zabava. Izgleda da nema nesuglasica među polovima kada je trač partija u pitanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar