Muško-ženski odnosi

Tajne muško-ženskih odnosa vidne su u različitim oblastima komunikacije i razvitka ličnosti, što se odražava na emotivni, ljubavni i seksualni život. Zato možemo reći da je za muškarca najveći izazov da prevaziđe otpor prema pružanju ljubavi, dok žene treba da se izbore sa otporom u primanju te ljubavi.

Žene i muškarci različito doživljavaju bliskost i često greše pružajući onu vrstu ljubavi koja je njima potrebna umesto onoga što je potrebno njihovom partneru. Muškarcima pre svega treba ljubav koja je ispunjena poverenjem, prihvatanjem i poštovanjem, a ženama ona u kojoj se jasno iskazuje briga, razumevanje i uvažavanje.

Još jedna stvar je veoma važna. Muškarci i žene govore istim jezikom, ali način na koji upotrebljavaju reči daje im potpuno različit smisao. Da bi izrazile svoja osećanja, žene su opširne, govore uopšteno i u metaforama, dok su muškarci skloniji kratkim iskazima i ćutanju kada zapadnu u problem. Slično je i sa intimnim ciklusima muškaraca i žena – oni se takođe bitno razlikuju.

Muškarci se približavaju partnerki, zatim se udaljavaju od nje, pa se onda opet približavaju. To je nagonski, prirodan ciklus koji ženu zbunjuje i izaziva pogrešna tumačenja. Sa druge strane, ženin intimni ciklus je nalik talasu. Ako se oseća voljenom, njeno samopoštovanje raste. Kada dostigne vrhunac, ono se naglo menja, kao talas koji se razbije o obalu. Tada opada njena moć da voli i sebe i drugoga, ali to je samo privremeno stanje, jer talas ponovo počinje da raste. Ukoliko muškarac ne prepoznaje ovaj ciklus – iznenadnu promenu raspoloženja svoje partnerke tumačiće kao posledicu sopstvenog ponašanja, što donosi bezrazložnu frustraciju. Prepoznajući i poštujući ove, kao i brojne druge faktore koji utiču na muško-ženske odnose, možemo ne samo da umanjimo svoje nedoumice i nesporazume već i da stvorimo uspešnu, plodnu i dugotrajnu ljubavnu vezu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar