Na korak do muškosti

Koji se koraci mogu smatrati presudnim da bi se jedan muškarac osetio kao osoba ispunjena životom? Cilj svakako nije da budemo samo dobro prilagođeni, već nešto dostojnije – da se ima veličanstven i dobro zaokružen život. Koraci koji mogu da nas vode ka punom razvoju treba da budu jasni i određeni. Nisu uvek ni jednostavni ni brzi, ali čine nacrt plana koji predstavlja ogroman napredak u odnosu na prosto tumaranje. Umesto da ih otkrivamo postepeno, treba što pre da se suočimo s njima. Za početak, ne možete nastaviti svoj život kao odrastao muškarac ako ne razumete sopstvenog oca. Ukoliko ne obavite taj posao, saplitaćete se o njega čitavog života.
Drugi korak je pronalaženje svetosti u svojoj seksualnosti. Morate da otkrijete ne samo kako da budete opušteni u vezi sa svojom seksualnošću već i kako da doživite preobraženje i ispunjenje. Seks može da bude problematična dimenzija vašeg života ili sveti i moćni izvor dobrobiti. Ne postoji ništa između. Prvo morate da povratite svoju seksualnu energiju, umesto da je tek tako lako predajete ženama. A odmah nakon toga, morate naučiti veštinu potere – specifične uloge koju muškarac mora da preuzme u plesu muškarca i žene. To dalje podrazumeva da svoju partnerku morate da susretnete na istoj ravni. Svako može da nađe partnerku – trik je u tome da je zadržite. Da biste to uspeli, morate da naučite kako da se prema svojoj partnerki, zapravo prema svim ženama, odnosite kao prema različitom, ali ravnopravnom biću. To znači da je poštujete, ali i da poštujete i sebe.
Da biste imali dugotrajnu i uspešnu vezu, ponekad ćete morati da budete u stanju da se žustro raspravljate i da to činite na bezbedan i usredsređen način kako biste rešili probleme. Mekani muškarci su dosadni, ali nasilnici odvraćaju od sebe žene koje imaju samopoštovanja. Savremeni muškarac mora da nauči i da izrazi svoja osećanja i da sasluša kako se njegova partnerka oseća. A sve to zahteva veliku uravnoteženost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškaracmuskostzivot
Komentari (0)
Dodaj komentar