Napred do unapređenja

Mogućnost za napredovanje često je glavni razlog koji zaposlene motiviše da radne dužnosti obavljaju na najbolji mogući način, da budu kreativni, vredni i preduzimljivi. Iako unapređenje zavisi od mnogobrojnih specifičnih faktora, postoje i neka opšta pravila koja vode ka vrhu, a koja se mogu iskoristiti gotovo u svakoj firmi. Samo nemojte da se brinete – poslovni dan je pun nepredvidivih situacija i događaja.
Kako ćete se u tim situacijama snaći zavisi od toga kako se nosite sa stresom. Šta god da se dogodi, zadržite pozitivan stav i osmeh na licu. Na taj način ćete pokazati svom šefu da se ne bojite izazova. A ako pored svog zatražite i neki dodatni posao, pokazaćete da ste vredni, sposobni za veća zaduženja i samim tim veoma korisni za firmu. Zato ne oklevajte da na sebe preuzmete dodatnu odgovornost i radite više nego što se od vas zahteva. Dođite ranije, ostanite duže – tako se to radi. Dela govore više od reči. Ako se budete držali pomenute maksime, vaše kolege i šef će steći utisak da ste uvek na poslu, što je svakako dobar znak ukoliko želite unapređenje.
Nemojte se stideti da istaknete svoje uspehe. Samopromocija se uvek isplati. Ipak, hvalite se samo svojim uspesima i nemojte preuzimati zasluge za ono što je zajedničko ostvarenje svih zaposlenih. Povedite računa i o svom izgledu. Šefovi vole da njihovi zaposleni izgledaju dobro i uredno, jer često misle da rade tako dobro kao što izgledaju. Uvek dolazite uredni, čistih ruku, urednih noktiju i namirisani. I svaki put kada treba – pomozite svom šefu. Pomoć pri završavanju određenog posla ili razgovor o tome u pauzi za kafu kreiraće bolju vezu između vašeg pretpostavljenog i vas, a ujedno ćete pomeriti i granicu odnosa šef-zaposleni. Neka vaš šef zna da ste ambiciozni i zainteresovani za napredak u preduzeću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

napredovanjeposaotrudzaposlenje
Komentari (0)
Dodaj komentar