Naspavajte se kao čovek

Postoji toliko mnogo stvari koje se mogu isprečiti između dobrog noćnog odmora i vas. Vaša žena hrče kao motorna testera? Hrkanje najčešće nastaje kada ljudi spavaju na leđima. Facijalni mišići se opuštaju, a jezik se zabacuje unazad, ometajući time normalan protok vazduha. Nešto se mora učiniti povodom toga ako mislite da se naspavate kao čovek! Ali, to može biti samo sitnica u odnosu na sve ono što inače može da vam poremeti dobar i zdrav san.
Za početak, ako pušite, prestanite. I to sigurno niste čuli prvi put. Preterano pušenje tokom razmišljanja o nesanici svakako vas neće umiriti. Nikotin ne samo da je stimulans nego će pušači tokom noći istinski osetiti tamnu stranu zavisnosti od ovog poroka, zbog čega će ostati budni ili će spavati grčevito. Druga loša navika je večerati začinjenu hranu pre odlaska u krevet. Ono što vas tada muči je gorušica. Da biste zaustavili taj požar, uzmite neki od brzodelujućih lekova. I nemojte odmah nakon ljutih zalogaja odlaziti u krevet. Ako posedite još sat ili dva nakon obroka, to vam može pomoći da se kiseline smire, posle čega možete mirno otići na spavanje. Ukoliko ste ljubitelj popodnevnog dremeža, nemojte spavati ako ste na nogama duže od osam sati. I potrudite se da taj san ne traje više od sat vremena, inače ništa od spavanja te noći.
Ukoliko imate bebu koja iz sve snage plače u ranim jutarnjim časovima, znajte da ne morate reagovati na baš svaki šum svog deteta i zato ga slobodno malo ostavite. Bebe moraju da nauče da se same vrate u san. Plakanje nije uvek signal da ih nešto boli ili da su u nevolji. A ukoliko neko iz susednog stana radi na pravljenju bebe, i to na pomalo divlji način, preuzmite stvari u svoje ruke, i to bukvalno. Masturbacija odlično oslobađa od stresa. Pri orgazmu naš mozak oslobađa hemikalije koje će nam pomoći da se opustimo i utonemo u san.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškaracodmorspavanje
Komentari (0)
Dodaj komentar