Nema slaganja

Koliko vam se puta dogodilo da se prilikom susreta vaše majke i vaše izabranice osetite kao da ste između dve vatre? Iako volite i jednu i drugu, ma koliko pokušavali da ostanete smireni, netrpeljivost i reči uvrede mogu da vas dovedu do ludila. Da biste stvari koliko-toliko vratili u normalu, manite se jadikovki i prionite na posao. Umesto da uskačete pravo u zamku učestvujući u raspravi ili zauzimajući jednu ili drugu stranu, vaš zadatak je da otkrijete šta je uzrok te netrpeljivosti. Da biste saznali zbog čega vaša devojka ili supruga ludi, razgovarajte ne samo sa njom nego i sa svojom majkom.
Ipak, da ne biste zvučali kao da je optužujete ili kao da zauzimate jednu ili drugu stranu, rečenicu počnite sa: "Mama, hteo bih da razgovaram sa tobom o nečemu vrlo važnom." Zatim odmah pređite na stvar bez okolišanja, ali umesto: "Rekla si da…", tokom razgovora pokušajte da se služite sa: "Kada sam čuo da si rekla…" Ne zaboravite na dobitni komentar koji će je sigurno raznežiti i smekšati: "Ova situacija nas je udaljila, zato bih voleo da sve razjasnimo. Želeo bih da moja devojka (ili supruga) i ja budemo u prisnijim odnosima s tobom."
Od takvog pristupa ovoj neugodnoj situaciji imaćete višestruku korist. Prvo, razjasnićete problem koji vas tišti i poboljšati i ojačati odnose. Zatim, akcenat na vašim osećanjima tokom razgovora umesto na njihovim neumesnim komentarima uticaće na to da vaša majka, ako ne u potpunosti, onda barem delimično promeni odnos prema vašoj izabranici.
Međutim, ako vaš razgovor ne urodi plodom, najbolje bi bilo da ne insistirate na druženju vaše lepše polovine i vaše majke. Ako se njih dve jednostavno ne slažu, to jest ako ne mogu da provedu ni deset minuta zajedno u istoj prostoriji bez prejakih reči, onda je bolje i ne truditi se.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

majkaporodični odnosisvekrvazena
Komentari (0)
Dodaj komentar