Nije sve samo u seksu: Ovo su glavni razlozi zašto muškarci varaju

Varanje se često doživljava kao nešto što se impulsivno, ali ono zapravo ima dublje razloge. Iako varaju i muškarci i žene, muškarčevi razlozi varanja razlikuju se od ženinih. Bilo da se radi o vezi ili o braku, prevara uvek boli. Ali, muškarčevi razlozi za varanje mogli bi vas iznenaditi, prenosi Your Tango.

Potrebna im je pažnja

Kada muškarac vara svoju partnerku, često je to jer od nje ne dobija dovoljno pažnje. Iako društvo smatra da je žena ta kojoj je potrebno puno ljubavi, pažnje i nežnosti, muškarcima su potrebne iste stvari. Većini muškaraca pažnja zapravo dolazi seksom, a žene ponekad znaju da odustanu od seksa zbog brojnih razloga. Na žalost, seks je primarni čin zbog kojeg se muškarci osećaju voljeno pa ako ga nema, često utehu traže u drugima.

Osećaju se nesigurno

Kada se muškarci osećaju nesigurno, zbog pojave nekih novih muškaraca u partnerkinom životu, oni će varati. Kada on ima aferu zbog svoje nesigurnosti, traži potvrdu od svoja dva izvora, svoje ljubavnice ili svoje partnerke, koja će sigurno poludeti kada sazna za aferu i tako dokazati muškarcu da joj je stalo do njega.

Nedostaje im moral

Ponekad muškarci varaju samo zato što ne vide ništa loše u tome. Ako muškarac prevari svoju partnerku i posle se ne pokaje zbog toga, to je zato što on smatra da nije uradio ništa pogrešno.

Nedostaje im kontrola

Ako muškarci imaju osećaj da nemaju kontrolu u vezi, velika je verovatnoća da će počiniti preljubu. Brakovi i veze trebalo bi da budu jednako partnerstvo, a kada neko ima previše moći, javljaju se veliki problemi. Stoga će muškarci varati samo kako bi dokazali da još uvek imaju moć, moć da povrede nekog ili moć da stvore probleme u vezi.

Žele da prekinu odnose

Kada muškarci žele da prekinu vezu ili brak, ali nemaju hrabrosti za to, oni će početi da varaju, samo kako bi njihova partnerka bila primorana da prekine odnos. Ovo nije dobar način za završetak odnosa, ali to uglavnom rade muškarci koji imaju problema s komunikacijom i pokazivanjem osećanja, prenosi Večernji.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškaracprevaraseks.varanje
Komentari (0)
Dodaj komentar