Nikad bez borbe (3)

Žene su veoma često kontradiktorne u svojim željama. One nas žele baš takve kakvi jesmo – uspešni i ostvareni u svom poslu. To im imponuje, za mnoge od njih je to čist afrodizijak, a većina je svesna prednosti koje nosi uspešna karijera. Međutim, kao i u svim pričama s bajkovitim početkom, postoji i ona tamna strana. To ne znači da nju zanimaju samo vaše kreditne kartice, naprotiv. Sve dok se ona ne žali da na poslu ostajete do kasno, kako ste jako umorni i bez inicijative, vi ste ono što je prvenstveno zanima. Da je obrnuto, ona bi vas svesrdno podržavala u vašem radu za računarom.
Ovako možete naići na česte izlive nezadovoljstva svoje voljene osobe, koji se najpre tiču nedostatka vremena koje biste proveli zajedno, kao i njegovog kvaliteta kada ga se ipak dočepate. Prezaposlenim muškarcima neretko se događa da zaboravljaju važne datume, da ispadaju nepažljivi, da kasne na dogovorene večere, i to baš one romantične, kada treba da se pomire s boljom polovinom i kada je ona zapalila tuce mirišljavih sveća po stanu. Često se sve ipak završi požarom. Na sreću, verbalnom. Na lestvici svih ovih stresova postoji i onaj najveći – kralj muških noćnih mora. Znate onu situaciju kada treba da joj kažete: „Znaš, ovo mi se nikada nije desilo“, ili: „Izgleda da sam previše radio, pa taj strašan sastanak danas“. To što ste uspešni na poslu ne znači da treba da budete neuspešni na svim drugim poljima. Nemojte zapostaviti sebe i svoje potrebe da ne biste završili u potpunoj apatiji. U svakodnevnoj jurnjavi odvojite malo vremena za uživanje u stvarima koje vam prijaju i koje zaista volite.
Nikada nije poenta u tome šta može da razočara druge. Pitanje je uvek koliko ste u svemu tome zaboravili na sebe i koliko ste zaista zadovoljni životom koji živite. Ukoliko vam on prija, nastavite. Ako ne prija, promenite ono što vam smeta. U svakom slučaju, vi ste taj koji postavlja pravila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

borbagodinekarijeramuškaracstarenjeuspeh
Komentari (0)
Dodaj komentar