Nova ljubavna pilula za žene

Vijagra je doživela globalnu popularnost a njen pronalazak predstavljao je pravu revoluciju u životima mnogih muškaraca i njihovih partnerki. Međutim, nisu muškarci jedini kojima je ponekad potreban stimulans i podrška. Za razliku od muškaraca, koji imaju vijagru, još uvek nije kreirana jednako efikasna pilula za žene. Ipak, farmaceutski stručnjaci širom sveta uveliko rade na tome, a najnoviji pokušaj dolazi iz danske kompanije koja je proizvela specijalnu pilulu u saradnji sa britanskim medicinskim ekspertima.

Uskoro će se u Britaniji pojaviti „ljubavna“ pilula za žene bazirana na biljkama koje se tradicionalno smatraju afrodizijacima. Pilula je nazvana Femi-X i već je sprovedeno istraživanje kojim se proverava njena učinkovitost. Studija je sprovedena u Francuskoj i žene koje su redovno koristile pilulu izjavile su da ovo sredstvo zaista „pruža generalno bolji seksualni život“.

U stvaranju ovog potencijalno revolucionarnog proizvoda učestvovali su mnogi stručnjaci, a među njima i Piter Hohton, profesor farmakologije iz Londona. Hohton je izjavio: „Studije su pokazale da pilula poboljšava seksualni život i povećava osetljivost na nadražaje. Takođe, pilula funkcioniše na sličnom principu kao i vijagra – povećava prokrvljenost.“ U izradi ovog stimulansa korišćene su biljke poput ginka bilobe, koji se inače koristi za poboljšanje cirkulacije.

Ipak, niko od istraživača koji su stvorili „Femi-X“ ne tvrdi da se radi o proizvodu koji će garantovano promeniti seksualni život žena. Izuzeci su uvek mogući. „Ne kažemo da će ovo funkcionisati kod svih“, priznaju istraživači. „Femi-X“ nije u stanju da kreira želju kod žena ukoliko ona već ne postoji. Dejstvo dolazi do izražaja tek ako želja za seksom postoji, na taj način što se povećava senzibilnost. Kako kažu proizvođači, pilula u ovom smislu više predstavlja „šlag na torti“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar