Nove frizure

Svaka frizura se pravi i šiša namenski, tako da svaki muškarac može sam kod kuće da namesti svoju frizuru onako kako želi i kako mu odgovara u datom trenutku. Ovog leta u trendu je kosa srednje dužine, očešljana manje ili više uredno.

Naravno, muškarac modernog doba može imati i dužu kosu. To je „isusovska forma“ sa centralnim razdeljkom – ona se nosi sa odećom od lana i izgužvanih materijala u „indi fazonu“, a uz neko formalno odelo kosa mora biti skupljena u rep. Bradica jednostavno ne ide uz ovaj tip frizure, pa ako ste pristalica duge kose, zadržite se samo na zulufima.

Za muškarce koji su navikli da nose kraću kosu u trendu je trimovana frizura, koja dozvoljava da je nameštate uz pomoć gela, pene ili voska. Naravno, mogu da se dobiju različite forme, što znači da će svaki muškarac sa ovakvom kosom moći da samostalno kreira frizuru u zavisnosti od doba dana, prilike i želja. Ovaj oblik je zahvalan i zbog toga što predstavlja kombinaciju – odgovara i japiju i čoveku koji je spreman za noćni provod.

Pored toga, treba spomenuti da se osamdesete uveliko vraćaju na modnu scenu. Tih godina „Djuran Djuran“ je lansirao hit frizuru koju su prihvatili mnogi brit-pop i svetski lideri. Reč je o mačo verziji malo dužih šišaka, dužih delova kose koji padaju oko uveta, dok je kosa oko vrata sasvim ošišana. To je standard. Za nju je potrebno malo sredstva za finiš, ali ako je nečija kosa živa, talasasta ili kovrdžava, mora biti podvrgnuta peglanju, tj. ispravljanju. Ova frizura toleriše i bojenje – najčešće u nijansama konjaka, žita i meda takozvanom reljefnom kolorizacijom.

Vodite računa o tome da vam odeća uvek bude uklopljena sa frizurom kako ne biste odskakali od svog stila ali i od ostalih modnih trendova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Branislav Makivić

    Članak je veoma zanimljiv i istinit. Pozdrav!