O ženstvenosti (1)

Jasna spoznaja o sebi, bez ikakvog preuveličavanja, trebalo bi da bude nešto na čemu valja insistirati kada se tumači ženstvenost. Ako znamo ko smo i čemu težimo, lako ćemo spoznati i ko je ona, koja su njena htenja, a koje su joj realne mogućnosti. Žena koja u planetarnoj potrazi za izgubljenim smislom uspe da odgonetne ove, i za filozofe i antropologe teško rešive, dileme treba da bude vredna našeg divljenja.
U tom slučaju, ona može bezbolnije da komunicira s drugima. Lakše i razumljivije oblikuje sopstvene stavove. Jaka doza individualnosti jeste ono što uvek treba da bude na visokoj ceni. U kombinaciji sa sopstvenim stilom, to je nešto pred čim se možemo pokloniti. U pitanju je velika retkost. A pomislite koliko puta vam je prošlo kroz glavu da se sve žene koje srećete na ulici oblače u istoj radnji! Slične, konfekcijski jednoobrazne, uniformisane.
Po stilu koji jedna žena neguje može se videti mnogo toga: kakav je njen karakter i način na koji razmišlja. Sasvim je normalno ako vas odbijaju nekultura i neukus, pogotovo u ženskom odevanju. Na neki način, odelo možda ne čini čoveka, ali ženu sigurno čini. Nažalost, raskalašnost koja dolazi s modnih pista utiče negativno na žene. Sve više ih je zahvaćeno tom infekcijom. Ženstvenost nije u golom pupku ili miniću. Žensku suštinu treba tražiti u pameti i znanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

spoznajastilzenazenstvenost
Komentari (0)
Dodaj komentar