Od čega zavisi ritam?

Pravili ste malu retrospektivu i ustanovili ste da ne možete pohvatati vremenske intervale u kojima imate uspešan, razuzdan i vatren seks sa svojom partnerkom? Možda se zbog toga i ne treba previše uzbuđivati. Ipak, to nije tema o kojoj se ne može reći nekoliko reči, makar one bile i čisto informativne prirode. Informacije ponekad zlata vrede.

Veliki broj stvari zavisi i od toga u kojoj ste fazi veze – početak, sredina ili kraj. Mnogo toga zavisi i od stvari koje okružuju jedan par, od okolnosti u kojima oni formiraju svoju vezu. Jednom ili dvaput mesečno je idealan ritam za mlade roditelje iscrpljene obavezama oko tek pristigle bebe, kao i za parove koji su prezaposleni i ophrvani dnevnim obavezama. Međutim, učestalost ljubavnih zgoda i razonoda ne zavisi isključivo od želje i količine slobodnog vremena koju posedujete. Na vašu ili partnerkinu (ne)raspoloživost za seks utiču i krajnje individualne predispozicije: verovali ili ne, ima i onih osoba koje se osećaju srećno i ispunjeno i pored toga što vrlo retko vode ljubav. Njima to jednostavno nije imperativ.

S druge strane, neki seks žele svakog dana, čak i više puta dnevno. Za njih nema drugog imperativa do seksa. Već i sami primećujete da je reč o dve potpune krajnosti. Naravno, to ne znači automatski da su oni prvi frigidni i nezainteresovani, niti da su ovi drugi manijakalno opsednuti seksom. Oni su jednostavno različiti, ili prolaze kroz različite faze i zbog toga imaju drugačije potrebe. Za srećan i harmoničan seksualni život važno je da oba partnera imaju iste želje i zajedničke ciljeve. Njihovim usklađivanjem dolazi do uspostavljanja ritma koji se onda može pratiti jednostavnim osećajem.

Još nešto: kada se pojavi problem, rešenje nemojte tražiti u tuđem krevetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar