Odbacite loše navike

Loših navika treba se lišiti na vreme. Kada se već spominje faktor vremena, da preciziramo – loše navike treba odbaciti što pre. One vas usporavaju i uglavnom su ključna prepreka ka ostvarenju ciljeva koje ste postavili pred sebe. Važno je da ste ih vi svesni i da radite na njihovom uklanjanju ili bar razmišljate o tome. Biće vam lakše ukoliko zaboravite na ponos i prihvatite neka pravila ponašanja. Ujedno, to podrazumeva i odbacivanje stavova koji vas samo koče.

Znajte da vremena ima na pretek, bar kad je u pitanju suočavanje sa svojim lošim osobinama. Izgovori da nemate vremena stvarno su smešni. Da li ste pokušali samo malo bolje da se organizujete? To bi vam u svakom slučaju bilo od velike pomoći. Za početak, nabavite planer. Bićete i opušteniji i sigurniji ako sve što planirate negde i zapišete. Neka vas planer podseća na obaveze – to mu je i svrha.

Zatim na red dolaze snovi i želje. Nikada ih ne potiskujte, jer su to nesvesne poruke koje najbolje izražavaju vaše mogućnosti i talenat. Oni su vam glavni motiv da ostvarite neki cilj, čak i onda kada mislite da u tome ne biste bili uspešni.

Što se tiče kritika na račun vašeg ponašanja i života koji vodite, svaka kritika je uvek dobrodošla. Ako nije iskrena, brzo zaboravite da ste je ikada i čuli. Možda mislite da je nepravedna. Čak i ako je tako, važno je samo da vas ne naljuti. Ako se zasniva na neznanju osobe koja vas kritikuje, to je dovoljno dobar razlog da se slatko nasmejete, ako ništa drugo. Samo opravdana kritika može nečemu da vas nauči. Važno je da takav tip kritike prepoznate na vreme. Posle toga već sve ide lakše. Korisne savete prihvatite i primenite u sledećem poslu koji ćete raditi i rezultati neće izostati. Najgore što može da vam se dogodi jeste to da dobijete još sugestivnih kritika koje možete iskoristiti u sledećem poslu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar