Ona je Narcis

Iako je u grčkoj mitologiji Narcis bio prelepi mladić, predmet obožavanja mnogih devojaka (a pre svih gorske vile po imenu Eho), koga je potpuno opčinio sopstveni odraz u vodi sve dok ga nije odveo u propast, na narcisoidnost kao takvu nisu imune ni žene – naprotiv.

Ponosni ste na svoju novu devojku, čija lepota nigde ne ostaje neprimećena, ali ona je prema vama hladna i često vas ne zarezuje dva posto? Odgovorite na pitanje sa „da“ ili „ne“.

Ukoliko je vaš odgovor potvrdan, vrlo je moguće da je ona obolela od istog sindroma kao i mladić iz grčkog mita; možda su čak i dalji rođaci. Tu je reč o osobama koje imaju ekstremno visoko mišljenje o sebi i koje ne traže vezu zbog prisnosti i intimnosti. One ulaze u vezu da bi dobile moć, društveni status i preko potrebnu pažnju. Samo na taj način osećaju da su žive.

Narcisoidne žene mogu da budu izuzetno zanimljive, ali ukoliko želite pravu i dugu ljubav, što pre pronađite nekoga ko je manje zaljubljen u sebe. Takmičenje s njenim odrazom u ogledalu izgleda kao bitka koju ste unapred izgubili. Nemojte je onda ni započinjati.

Ako je ona srećna kada je sa vama u velikom društvu, a ignoriše vas ili slabo primećuje kada ste sami, ukoliko se trudi da privuče pažnju svih prisutnih i ukoliko je spremna da učini sve kako bi bila u centru pažnje, ukoliko ona mnogo priča o svojim uspesima u životu i spretno koketuje sa svima na gotovo nevin način, evidentno je da imate posla sa devojkom kojoj je ogledalo najbolji sagovornik.

Nju ne zanimaju osobe koje nemaju visok društveni status, dobar položaj i dobra primanja, štaviše, kelneri, ulični prodavci ili obični radnici – često joj se gade. Svi ti simptomi spojeni u devojku sa kojom se zabavljate ukazuju na to da je sigurno reč o ženi koja ume, hoće i može da voli samo sebe. Da li sa takvom osobom želite da provedete ostatak svog života? Možda ne bi bilo loše da je podsetite na to kako je završio Narcis…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar