Ono ste što jedete

Da biste saznali nešto više o osobi koja vas intrigira, ne morate da se raspitujete naokolo – dovoljno je da zavirite u njen tanjir. Navike u ishrani, omiljeni ukusi i jela kojima ne možemo da odolimo mnogo govore o našem karakteru, o našim vrlinama i manama. Svaka namirnica, pored hranljive, ima i drugu vrednost – onu koja može da probudi uspomene iz detinjstva ili nekog drugog perioda. Moguće je, na primer, da obožavate miris vanile zato što vas on podseća na srećno detinjstvo i bakine kolače, ili ne možete da odolite kotletu zato što ste u njemu uživali zajedno sa svojom prvom ljubavlju. Ipak, to nije sve.

Jedući i pijući unosimo hranu koja se s vremenom pretvara u energiju i istovremeno nas menja: čini nas debljim ili mršavijim. Svaka namirnica prenosi nam i svoj karakter, pikantnost, mekoću, oporost. Tako, na primer, važi da oni koji vole grickalice ili suhomesnate proizvode spadaju u red nezavisnih, ali u dubini duše stidljivih i nesigurnih osoba. To su osobe koje se boje da ih neko ne prevari ili ne iskoristi. Čak i kada su u vezi, razmišljaju kao da su same. Iako veoma društvene, teško se opuštaju i tek posle nekoliko čašica spremne su da se otvore pred drugima.

Logično je zaključiti da osobe kojima cakle oči kada vide slatkiše i koje vole meke i kremaste kolače ili sladoled spadaju u detinjastiji tip ljudi. Slatkiši im pomažu da lakše podnesu gorčinu sadašnjice ili nedostatak ljubavi i pažnje.

Oni koji ne mogu da odole ljutim i jakim začinima i uopšte pikantnim jelima najčešće imaju odlučan i borben karakter. Ove osobe žele izuzetno jaka osećanja, kako u ljubavi tako i za stolom. Sklone su avanturama, ne podnose dosadu, blago su agresivne i stalno u potrazi za novim životnim izazovima.

Na kraju, imajte na umu da odabir nekog jela ili hranljivog sastojka nesvesno odaje ono što ste zaista vi. Nekada vam to može biti od pomoći, a nekada ne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar