Opustite se na vreme

Često vam se dešava da ne možete da se opustite ni za vreme slobodnog vikenda? Iako nemate poslovnih obaveza, stalno razmišljate o onome što vas čeka već sledeće nedelje. Jednostavno ne znate da usporite – i to se dešava, nema veze što ste s ovih prostora. A kratak predah bi vam i te kako prijao. Isključite mobilni telefon, izađite iz kuće, posvetite vreme najdražima, skinite sat s ruke, odvojite vreme za ljubav. Sve to će učiniti da zaboravite na vreme koje teče i da se posvetite stvarima i osobama koje su vam drage.
Ako ste sigurni da ste završili sa svim poslovima za prošlu nedelju, mobilni telefon koji koristite za posao uopšte vam nije potreban. Ne dozvolite nikome da zbog nevažnih sitnica poremeti vaš mir, koji vam je najneophodniji. Umesto da sedite za računarom, izađite u šetnju. Organizujte izlet, prepustite se uživanju na nekom splavu, u diskoteci ili kafiću u večernjim satima. Potrudite se da maksimalno iskoristite svaki minut slobodnog vremena koji imate. Godiće vama, a godiće i ljudima koje volite. Zbog brzog života za njih često imate najmanje vremena. Zato bi bilo dobro da se potrudite da deo svog slobodnog vremena preko vikenda ostavite za druženje s porodicom i prijateljima. Da ne biste stalno merili koliko je vremena prošlo, oslobodite se sata koji nosite na ruci. Možda vam to deluje pomalo čudno, ali ako ste već slobodni, onda ne morate da stalno gledate na sat. To će vam sigurno pomoći da se opustite. Ponekad je dobro uopšte ne misliti na vreme.
Na kraju nemojte dopustiti da vas nedostatak slobodnog vremena pretvori u osobu kojoj nije stalo do ljubavi. Vreme za ljubav bi trebalo da ima primat nad svim ostalim stvarima za koje odvajate svoje vreme. Zbog toga iskoristite slobodno vreme da svoju vezu osvežite nekim slatkim iznenađenjima: izvedite partnerku na večeru, iznenadite je jutarnjim doručkom, kartama za pozorišnu predstavu koju je želela da vidi…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

obavezeodmorposaostres
Komentari (0)
Dodaj komentar