Ostanite mladi

Kada ste srećni i zadovoljni, uvek izgledate mlađe i lepše, osećate se bolje i lakše vam je da izađete na kraj sa svim obavezama, problemima i brigama. A da biste se osećali dobro, dovoljno je da promenite neke male stvari u svom životu, da se priklonite nekim zdravim navikama i da ih se savesno pridržavate. Zvuči li previše komplikovano? Sve zavisi od toga kojih stvari želite da se pridržavate kao malog kućnog pravilnika kako biste se osećali dobro, kao da ste iz krštenice izbrisali najmanje desetak godina.

Za početak, dišite pravilno, a to znači lagano i duboko. Ako dišete brzo i plitko, može vam se desiti da vam u krv dospe izvesna količina ugljen-dioksida, što dalje vodi ka nepravilnom srčanom ritmu. Istovremeno, na taj način snižavate i koncentraciju kiseonika u mozgu, pa se zbog toga i dešava da povremeno budete umorni ili zaboravni. Usporite disanje tako da u jednoj minuti imate deset udisaja i izdisaja – udišite vazduh dok ne izbrojite do tri, a zatim ga izdahnite brojeći takođe do tri. Važno je imati na umu da treba disati tako da vam se širi stomak, a ne grudni koš.

Takođe, to znači da treba i vežbati – ali umereno. Intenzivnim i napornim vežbama trošite kiseonik i podstičete sve one procese koji doprinose starenju. To je razlog što pojedini sportisti imaju oslabljen imunitet pa izgledaju stariji nego što zaista jesu. Umerena fizička aktivnost stimuliše proizvodnju enzima koji igra ulogu antioksidansa u našem organizmu i usporava proces starenja. Najbolja umerena fizička aktivnost jeste svakodnevna brza šetnja od pola sata – to je dovoljno!

Naravno, vodite ljubav što češće! Dobar seks s partnerkom koju volite i cenite činiće da izgledate i da se osećate bolje. Lezite na vreme svake večeri, ali nemojte baš odmah da zaspite. Što češće budete vodili ljubav, bićete zdraviji i bodriji, pa će tako i breme godina koje dolaze biti mnogo lakše.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mladostvitalnostzdravlježivot
Komentari (0)
Dodaj komentar