Ove stvari morate da imate na umu: Muškarci o svom „ponosu“ malo toga znaju

Nekoliko urologa istaklo je za BuzzFeed sedam stvari o penisu koje svaki muškarac mora da ima na umu. Evo šta obavezno morate da znat o muškom polnom organu, a što mnogi muškarci ne znaju.

1. Ako niste obrezani, morate više da se potrudite oko higijene penisa

Mnogo muškaraca ne čisti deo ispod kožice zbog čega se tu mogu razviti razne bakterije i stvoriti savršeno mesto za razvoj bolnih infekcija. „Muškarci koji su neobrezani, trebalo bi svaki dan da povlače kožicu i očiste mesto sapunom i vodom“, rekao je urolog Set Koen.

2. Masturbacija je dobra za vas, ali umerenost je ključna

Urolozi i seksolozi se slažu – masturbacija je 100% normalna i prirodna. Kad masturbirate, nova krv sliva se u penis i tako čisti njegove krvne žile. Ipak, i tu treba biti umeren.

„Ako masturbirate nekoliko puta na dan, možete da dobijete ranice na penisu kojima razne polno prenosive bolesti mogu da uđu u vaše telo ako ne koristite zaštitu tokom seksa“, ističe Koen.

3. Možete da slomite penis, ali ne na način na koji verovatno mislite

Iako u penisu nema kosti, postoje dve cevi spužvastog tkiva koje se napune krvlju tokom erekcije. „Ponekad, obično tokom pijanog ili grubog seksa, penis ne uđe „kako bi trebalo“ u vaginu i može doći do frakture. Postoje dve vrste ovakvih fraktura – unutrašnje i spoljne u kojima u većini slučajeva samo iskoči vena i na penisu se može videti plavkasto-crna mrlja. U svakom slučaju trebalo bi da posete lekara jer ‘slomljen’ penis može da uzrokuje razne štete, uključujući i erektilnu disfunkciju“, ističe urolog Dejvid Šusterman.

4. Do erektilne disfunkcije može da dođe iz više razloga

Dijabetes, visok krvni pritisak, visok holesterol samo su neki od mogućih uzroka erektilne disfunkcije. Funkcionisanje penisa uveliko zavisi od dobrog kardiovaskularnog sisitema da bi se krv pravilno pumpala u vene i arterije u penisu. Stres je takođe jedan od najčešćih uzroka erektilne disfunkcije.

5. Pornići i mediji potpuno su iskrivili sliku prosečnog penisa

Prosečna veličina penisa u erekciji iznosi 13 centimetara što nije nimalo blizu onome što nam serviraju u pornićima. Zato se poštedite muke i prestanite da se upoređujete sa glumcima iz filmova za odrasle, ako to radite.

6. Povećanje vašeg penisa je bitka koju ćete izgubiti

„Nisam naišao ni na jednu metodu povećanja penisa koja izgleda i funkcioniše dobro“, izjavio je Šusterman.

7. Način na koji vaš penis sada „radi“ promeniće se s godinama

Potpuno je prirodna pojava da nam se telo menja kako starimo, a isto se događa i sa penisom. „Muškarci prestaju da imaju noćne erekcije u njihovim 20-tim i 30-tim, a kako stare smanjuje im se i želja za seksom. Isto tako, brže svršavaju, a količina ejakulata takođe je manja“, rekao je Šusterman.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškaracpenis
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Blajbi

    Tacka br. 7 je potpuno pogresna.

  • Viktor Rotmiler

    Mislim da bi trebalo organizovati jedan Simpozijum,koji bi bio posvecen, iskljucivo brizi o pravilnom odrzavanju Penisa.Obzirom,da je svakom muskarcu,vazniji njegov Penis,nego bilo sta,i bilo ko, u njegovom zivotu. Verovatno da u Srbiji postojji neka Banja,koja ima iskljucivo blagotvorni ucinak,na odrzavanje Penisa,u dobroj kondiciji.Citali smo i culi dosta saveta,kako treba orosavanjem,negovati Vaginu.Treba i Penisu,posvetiti bar toliko,ako ne i vise paznje,nego Vagini.Jer,nezaboravimo,Penis je taj, koji stvara novi zivot,nove bebe,nove ljude.!!!