Ovih 5 znakova otkrivaju da vam je momak „mamina maza“: Uvek će biti kako ona kaže

Muškarac s ‘majčinskim problemima’ može biti vrlo težak za vezu. Naime, problemi s mamom pojavljuju se u odrasloj dobi i proizlaze iz toga kako je izgledala dinamika odnosa između majke i sina. Ako vas je majka napustila, zlostavljala ili zanemarila, problemi će se prikazati drugačije nego kod nekoga čija je majka bila pretjerano zaštitnički nastrojena ili je prikrivala svaku detetovu grešku.

I dok je ovaj termin obično rezervisan za muškarce, žene takođe imaju ‘mommy issues’. Takvi muškarci uopšteno izbjegavaju obaveze, izlaze sa ženama koje su slične njihovim majkama i stalno traže potvrdu na nezdrave načine. S druge strane, žene s majčinskim problemima doživljavaju depresiju i teskobu i bore se s načinom na koji vide sebe.

Nažalost, saznanje ima li dečko koji vam se sviđa problema s mamom se može dogoditi kada bude prekasno jer često ne upoznate partnerovu majku dok ne upoznate njega.

Srećom, postoje načini da otkrijete ima li dečko koji vam se sviđa problem s mamom pre nego što ga uopšte upoznate. Na taj način, ako vidite znakove, možete odlučiti hoćete li nastaviti vezu ili je vreme da krenete dalje.

1. Kaže da je njihov odnos „komplikovan“

Najbolje je odmah u početku nove veze saznati sve o toj osobi, a deo upoznavanja je i raspitati se o porodici. Ako ikada pitate nekoga o nečijoj majci i njihov odgovor bude „to je komplikovano“, to nije dobar znak.

Koliko često vi zdravu vezu nazivate „komplikovanom“? Nije li komplikovana veza ona koja obično ima izazove? Nije li komplikovana veza nešto u čemu ostajete jer morate ili jer se nadate da će se stvari promeniti?

Muškarac ne bi trebalo da ima komplikovan odnos sa svojom majkom. Naravno, svaka dinamika odnosa majka/sin je različita, ali ono što želite je neko ko o svojoj majci govori s ljubavlju i poštovanjem, onako kako biste želeli da čujete da ta osoba govori o vama.

2. Ona mu je glavni prioritet

Niste ga videli u interakciji s majkom pa verovatno ne znate ništa o njihovom odnosu, ali ako pažljivo slušate, mogli biste da čujete naznake da nju stavlja na prvo mesto.

Da li vam je pričao priče o tome kako svake nedelje ide kod majke na ručak i kako je to izluđivalo njegove bivše? Je li vam rekao kako je, dok je bio na fakultetu, otišao kući tokom letnjeg raspusta jer nije želeo da mu majka bude sama? Odustaje li od svega što radi kad ona nazove? Čini li za nju stvari koje njegov otac neće?

Možda mislite koliko je ovaj muškarac divan što je tako dobar prema svojoj majci, jer, to je ono što svi želimo – dečka koji je dobar prema svojoj majci. Ali pogledajte pažljivo. Postoji razlika između biti „dobar prema svojoj majci“ i nekoga ko uvik stavlja majčine potrebe iznad svojih.

Ako je ovaj muškarac spreman da stavi potrebe svoje majke iznad svojih, kolika je verovatnoća, da će promeniti životne prioritete i staviti vaše potrebe na prvo mesto? Nije baš verovatno.

3. Skače s devojke na devojku

Ako vaš muškarac od 16. godine pa do sada nije imao nijednu godinu kada je bio sam, shvatite to kao znak za uzbunu. Naročito ako mu se svaki odnos preklapao sa sledećim. Ili ako nijednom u životu nije bio veran.

Zašto je to znak da ima problema s mamom? Jer nema izgrađeno poštovanje prema ženama zbog svog odnosa s majkom. Muškarcu koji ima zdrav odnos sa svojom majkom je pokazano kako da voli i poštuje ženu i dobije isto zauzvrat. Muškarac s majčinskim problemima ima problema s time kako da bude u zdravoj vezi pa, kad postane teško, pobegne.

4. Nije svoj u njenoj blizini

Još jedan crveni alarm je taj ako je on potpuno drugačiji u njenoj blizini. Pogotovo ako, kada priča s njom, uopšte ne zvuči kao on, ili je njegov smeh veštački. Obratite pažnju i na to laže li je o tome šta mu se događa u životu, čak i o malim stvarima koje nemaju značaja.

Takve stvari ne samo da ukazuju na to da ima problema s mamom, već da u budućnosti može da počne tako da se ponaša i prema vama.

5. Emocionalno je nedostupan

Ovaj znak obično je puno teže uočiti jer se obično prikrade, ali ako je vaš muškarac emocionalno nedostupan ili jako željan pažnje, vrlo je verovatno da ima problema s mamom.

Nažalost, kombinacija emocionalne nedostupnosti i preterane želje za pažnjom može biti pogubna za vašu vezu. Jednostavno ne možete biti s nekim kome je puno toga potrebno, a malo daje. Takav odnos je neodrživ.

Dakle, ako je vaš dečko emocionalno nedostupan, to bi definitivno mogao da bude znak da ima problema s mamom i da biste možda trebalo da izađete iz te veze što pre, piše Your Tango.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

majkamamina mazamuškarac
Komentari (0)
Dodaj komentar