Oženjen muškarac se često zaljubi u drugu ženu iz ovih 5 razloga

Svaki oženjen muškarac stupanjem u brak zakleo se na vernost svojoj supruzi, ali ako nije u stanju to dato obećanje ispuni, mora ženi iskreno da prizna svoje namere. Postoje brojni razlozi zbog kojih neki oženjeni muškarci donose odluku da ne budu verni jednoj ženi, a naučnici su izdvojili pet glavnih za neverstvo:

1. Emocionalne potrebe

Čak i onda kada supruga uspe da zadovoljiti sve njegove emocionalne potrebe, neki muškarci i dalje podsvesno traže nešto sa strane. Ako supruga nije u stanju da svom muškarcu pruži potrebnu negu, to ga može naterati da traži emocionalnu podršku u drugoj ženi.

2. Emocionalno zadovoljstvo

Muškarac koji traži vezu van svog braka možda ima nedostatak emocionalnog zadovoljstva sa svojoj suprugom. Za razliku od emocionalne potrebe, emocionalno zadovoljstvo ga čini da se oseća dobro.

Na ovaj način neki muškarci pokušavaju da dobiju priznanje koje iz nekog razloga ne dobijaju u svom braku.

3. Nezadovoljstvo sa intimnim životom

Ponekad oženjen muškarac traži vezu van braka jer njegova supruga ne zadovoljava sve njegove potrebe za intimnošću.

Takve veze obično započnu opuštenom komunikacijom i flertom, a kasnije se pretvore u nešto više. Ponekad i oni muškarci koji su u srećnom braku traže ovakve veze pa biraju devojke koje su mlađe i privlačnije od njihovih supruga.

4. Jačanje samopoštovanja

Muškarci se često upuštaju u aferu jer im ona pruža prijatan i davno zaboravljen osećaj. Traže osećanja koja su proživeli na početku svog braka, a koja su nestala. Umesto da se potrude i vrate strast u svoj brak, lakše im je da započnu novu vezu sa nekim drugim.

5. Ljubav

Često se dešava da muškarac nakon nekoliko godina braka shvati da ne voli svoju suprugu. Verovatno je mlad ušao u brak i oženio prvu devojku sa kojom je imao ozbiljnu vezu. Kasnije se zaljubi u drugu ženu sa kojom možda ima sličnija interesovanja i životne ciljeve. Ponekad se jednostavno desi da prava ljubav dođe kasnije, kada je on već oženjen.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

aferaoženjen muškaracprevara
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Adolf

    Dobar razlog zašto ne treba da se ljudi zaleću, naročito dok su mlađi i neiskusni.Menjaj brate dok možeš bez posledica.