Planirajte svoj dan

Ma koliko volite svoj posao i radujete se svojim radnim obavezama iz dana u dan, ima dana kada niste u stanju da uradite ni najmanju sitnicu. Jednostavno vam se ne radi. Preopterećene poslovnim sastancima i drugim obavezama od čijeg ishoda zavisi uspeh čitavog tima sa kojim sarađujete, najčešće vas hvata panika i strah od toga da niste u stanju da odradite sve na vreme. Za to vreme šefovi čekaju i obaveze se nagomilavaju. Da vam umor i stres ne bi ugrozili karijeru i napredovanje u kompaniji u kojoj radite, najbolje bi bilo da detaljno isplanirate svoj radni dan. Uz malo strpljenja videćete da to nije teško.

Pored toga, važno je da uredite svoj radni prostor kako biste se u njemu osećali najprijatnije moguće. Prilagodite ga svojim potrebama i organizujte radni materijal kako ne biste gubili vreme tražeći neophodne papire. Dan ranije isplanirajte sve radne zadatke. Na prvo mesto postavite one koji se mogu smatrati prioritetima i najnapornije obaveze odradite u prvom delu radnog vremena, a za kraj ostavite sve lakše poslove. Nipošto nemojte zaboraviti da odvojite vreme za odmor! Dobar odmor će učiniti da sutra započnete nov radni dan odmorni i relaksirani. Varate se ukoliko mislite da ćete radeći efektivno osam časova odraditi više. Organizam jednostavno ne želi da toleriše preveliku dozu umora.

Šta ako ste „ustali na levu nogu“ i jednostavno vam ništa ne ide od ruke? Takvi dani dešavaju se i onima koji tvrde da se nikada ne umaraju. Ukoliko i pored detaljno isplaniranog radnog vremena niste u stanju da obavite sve svoje obaveze, zatražite pomoć svojih kolega. To nije ništa neobično – u nekoj drugoj situaciji pomoći ćete vi njima. Jednostavno, zar ne? Da, ali pod uslovom da imate dobre saradnike i da i sami imate fer odnos prema njima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar