Pobedite rasejanost

Ne znate gde su vam ključevi ili mobilni telefon, a kasnite na sastanak? A dokumenta, gde li su ona mogla da se sakriju? Kako to da vam stvari uvek ispare u najnezgodnijem trenutku? Možda je to samo trenutna posledica vaše opterećenosti raznim poslovnim i kućnim obavezama ili jednostavno ne znate kako da se organizujete. Da vam se ove nezgodne situacije ne bi dešavale, morate da povedete računa o sebi.
Jasno je da ništa ne može da iznervira čoveka kao gubitak dokumenata pet minuta pre početka važnog sastanka; ne samo da ćete ispasti smešni pred poslovnim partnerima već ćete narušiti i reputaciju čitave firme. Sledeći put bitne informacije sačuvajte na nekoliko mesta u računaru ili ih jednostavno fotokopirajte u više primeraka.
Čuvajte i svoj mobilni telefon – spasao vas je u bezbroj situacija i bez njega danas teško možete da funkcionišete kao poslovan čovek. Kada nije uz vas, kao da vam nedostaje jedan odevni predmet. Zato napravite posebno mesto u stanu za svoje mezimče, jer tako neće moći da se sakrije.
Novčanik je sledeća bitna stvar koju treba čuvati. Služi vam ne samo za novac nego i za kreditne kartice i razne papiriće s bitnim ili manje bitnim porukama. Da ga ne biste izgubili, izdvojte jednu posudu u kojoj ćete ga držati dok ste kod kuće, ili ga ostavite u jakni tako da vas uvek spremno dočeka. Na poslu ga ne vadite iz torbe.
Na kraju – ključevi! Gubitkom ključeva vašem domu preti opasnost. Da se to ne bi dogodilo, okačite ih odmah pored ulaznih vrata, nabavite privezak sa alarmom ili rezervne ključeve ostavite kod roditelja ili prijatelja.
Pobedite svoju rasejanost time što ćete obraćati više pažnje na male stvari koje vam život znače. U suprotnom, rasejanost će polako, ali sigurno uspeti da pobedi vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gubitak stvariizgubitirasejanost
Komentari (0)
Dodaj komentar