Poboljšajte sliku o sebi

Večeras napravite večeru svojoj devojci ili supruzi, operite brdo veša ili tanjira, ispeglajte svoje košulje, uradite bilo šta u kući pre nego što vam neko to zatraži i imaćete velike šanse da poboljšate i ulepšate sliku koju drugi imaju o vama, ali i sliku koju sami imate o sebi. Posvetite pažnju nekom drugom, a ne samo sebi: partnerki, roditeljima, zaboravljenim prijateljima… Svako od njih će uneti malo nove radosti u život koji vodite.
Dovoljno je da jednom nedeljno posetite svoje roditelje. Međutim, potrebno je i da obratite pažnju na njihove potrebe i nostalgiju za prošlim vremenima, koja očekuje sve nas pre ili kasnije. Vaši roditelji nisu usamljeni u tom osećaju, proverite kod koga god hoćete. Zato ih povremeno pitajte za stara, dobra vremena ili za sudbinu nekog dalekog rođaka iako vas sve to zapravo i ne zanima previše. Njima znači. A vi slušajte kao da vas sve to interesuje, omogućite im da vam u razgovoru preporučuju svoje vreme i njegove vrednosti. Nemojte ih prekidati dok sanjare – nisu ni oni vas dok ste bili klinac. Što se tiče partnerke, bez obzira na to da li živite zajedno, trudite se da vam ona uvek bude neka vrsta inspiracije. Dobro je imati osobu kod koje možete pronaći utočište i duševni mir.
Na kraju, pošaljite mejl nekome od koga ste se odavno odvojili sticajem životnih okolnosti. Ukoliko te okolnosti nisu bile prijatne, pa s tom osobom više čak i ne govorite, eto još jednog dobrog razloga da joj napišete mejl. Učinite to čisto zbog sebe – da biste samom sebi pokazali da ste i te kako u stanju da pređete preko mnogih stvari. Da li ćete dobiti odgovor u krajnjoj liniji nije ni bitno. Važno je to što ćete se posle slanja tog mejla pomirenja osećati kao slobodnija osoba, kao neko ko je postao bolji čovek.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

akcijaimidzmuškaracpoboljsanjepromene
Komentari (0)
Dodaj komentar