Pokažite da ste živi

Koliko ste svesni svojih slabih tačaka? Šta i ko vas može uznemiriti, povrediti ili na neki drugi način izbaciti iz koloseka? Prihvatate li situaciju i ljude sasvim mirno; da li mudro razmislite o svemu, ili imate potrebu da se svetite i borite i onda kada niste u pravu?

Najlošija stvar koja vam se može desiti jeste da zaplovite carstvom iluzija kako biste kamuflirali sopstvenu depresiju. Slika superforme ispod koje se krije anksioznost i neraspoloženje nije trajno rešenje – ta fasada veoma lako biva narušena ukoliko nema temeljne pozadine. Moguće je, naravno, da budete dovoljno vešti, pa da vam u tom superizdanju pođe za rukom da nesuglasice izbegnete a kritike prihvatite, ali koliko je sve to dobro?

Stvarnost koju živite ne mora uvek da bude idealna – vrlo često i nije. Ipak, treba da se hrabro suočite sa svim problemima koji vas okružuju, nipošto se ne treba sakrivati u imaginarnom svetu koji ste stvorili za sebe i u kojem sve izgleda savršeno i onako kako vama odgovara. Ukoliko ne budete dovoljno pažljivi, može vam se dogoditi najgora moguća stvar, a to je da izgubite iskrenost i stvorite uslove u kojima bi vaš mehur mogao da se rasprsne.

Nije retka situacija kada ljudi zbog realnosti koja im ne odgovara beže u radne obaveze. Produktivnost jeste dobra stvar, ali šta se događa onda kada se radne obaveze završe i kada nastupi period predviđen za odmaranje? Ukoliko ste previše predani svom poslu, može vam se dogoditi da zaboravite kako izgleda odmor; zvuči neverovatno, ali je sasvim moguće. Da li to onda znači da je taj užasni ritam koji ste sebi nametali trebalo da vas uveri kako ste zaista važni čak i onda kada niste? Ako je tako, imate problem koji je na korak od anksioznosti.

Pripazite da ne sagorite u svojoj hiperaktivnosti – depresija je druga strana medalje. Umesto toga, potrudite se da količina vaših emocija izazove divljenje u svakoj prilici – kada se smejete ili kada plačete. Možda je to pravi način da drugima pokažete koliko ste živi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar