Poslovna trka

Šta vidite kada se pogledate u ogledalo? Možda jednog realtivno fit muškarca, ponosnog na definiciju u ramenima, ili možda čak muškarca s trbušnjacima u najavi? Sliku i priliku zdravlja? Ako je nešto od ovoga vaš odgovor, onda samo tako treba i nastaviti. A kada na isti način sagledate svoju poslovnu situaciju? Šta tada vidite? Da li ste i tu onoliko fit koliko biste želeli da budete? U suštini, nema previše razlike između toga kako gradimo svoje telo i načina na koji gradimo svoju karijeru. I za jedno i za drugo potrebna nam je čelična volja, uloženo vreme, prave informacije i sigurnost u sopstvenu moć transformacije. Možda je i ova kriza o kojoj se toliko govori uporna baš kao salo oko struka koje je lako okačiti a teško skinuti.
Čak i ako jeste tako, ne smemo biti uplašeni lošim brojkama i predviđanjima. Zbog toga što uvek treba da budemo jasno fokusirani na to da pronađemo motivaciju potrebnu za napredovanje, motivaciju koja ukazuje na to da ne treba čekati da nam se stvari same od sebe dogode, već da nad njima treba preuzeti kontrolu ne bi li one postale volšebno bolje. A to uopšte nije nemoguće. Uvek postoji novi početak. Početak novog stava prema poslu kojim se bavimo; početak novog stava prema načinu života koji vodimo. Neki bi rekli da očajnička vremena zahtevaju očajničke mere, ali očajničke mere same po sebi nisu vredna alternativa onome što svako od nas može da uradi za sebe.
A ono što svako od nas može da učini jeste da pronađe oblast u kojoj je dobar, ono zbog čega se oseća uspešno i ispunjeno, ono što bi zaista želeo da radi do kraja svog života. Ukoliko pak verujete da nije vreme za neke znatnije promene, po uzoru na onu staru "ne menja se konj usred trke", onda se barem treba posvetiti umanjivanju stresa. Moguće je ostati smiren čak i onda kada stvari ne deluju nimalo idealno. Malim korekcijama uvek možemo da popravimo svaki svoj dan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

karijeramotivacijamuškaracposao
Komentari (0)
Dodaj komentar