Potreba za uzbuđenjem

Svi mi ponekad u sebi osećamo snažnu potrebu da napravimo neki zaokret – u karijeri, u ljubavi, u načinu na koji smo dosad vodili svoj život. I svima nama je isti cilj – pronalaženje svog mesta pod suncem ili dobijanje statusa koji nam pripada. Nekome je dovoljno da promeni radno mesto, nekome je dovoljno da promeni ženu, neko se bavi ekstremnim sportovima da bi onda posle toga mogao normalno da nastavi s kolotečinom svakodnevnog života. A svima nam je zajednička ta želja da se u jednom trenutku krene u energičnu akciju.
Međutim, na tom putu često imamo protivnike. I to nisu samo oni koji su zavidni i koji znaju za naše planove, ponekad je zapravo veoma čudno koliko sami sebi umemo da budemo najveći protivnici, oni koji najveštije umeju da podrivaju naše samopouzdanje. Planirali ste da se bavite sportom, ali ceo dan pada kiša, i neki glas u vama govori vam da ostanete u sobi ispred televizijskog ekrana. Naravno, vi znate šta će biti bolje da se uradi, u to apsolutno niko ne može da posumnja, ali ponekad smo tako slabi prema sebi. I ponekad toliko volimo da plivamo u samosažaljenju, koje opet nismo spremni da praštamo drugim ljudima kada vidimo da su klonuli duhom. Oslonite se na svoju intuiciju. Ona vam sigurno govori da je bolje ne poslušati glas koji vas tera da ostanete neaktivni.
Trudite se da budete slobodan strelac čak i ako to suštinski niste. Takve ljude odlikuju jake emocije i velika potreba za uzbuđenjima, što je daleko interesantnije od onoga što se u ravnomernim razmacima ponavlja kao deo svakodnevice. Budite spremni za rizik, budite komunikativniji nego ranije, i nemojte prestajati da obraćate pažnju na svoje potrebe. A jedna od osnovnih ljudskih potreba jeste ta da se osećamo živim, da osećamo potrebu za uzbuđenjima koja život čine dragocenim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

karijeramuškaracposaopromenauzbuđenjezivot
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Kad nekom nije stalo do nečega, s prezirom odbija ono što mu se ponudi, a kad je nekom jako stalo do nečega, i pokaže to, plati mnogo više.