Prava istina o tome kakav užas muškarci ostavljuju za sobom u WC-u (video)

Muškarci uglavnom uriniraju stojeći, ali kada pogledaju kakav užas su naučnici otkrili koristeći UV svetlo, možda se predomisle i odluče da posao obavljaju sedeći na WC šolji.

Kopanija QS Supplies sprovela je istraživanje koje je pokazalo da 69 posto muškaraca stoji dok urinira, ali priznaju da se pritom trude da naprave što manji nered, ciljajući određena mesta u šolji. Čak 60 posto njih priznalo je da rukama ne pridržavaju polni organ dok mokre, nego rukama podupiru kukove, a polovina je čak priznala da ponekad odluče da se zabave, pa istražuju koliko se mogu udaljiti od šolje, a da je mlazom ipak naciljaju.

Iako ste možda uvereni da sva mokraća završava u WC šolji, to nije uvek slučaj. Kapljice urina sežu i izvan nje, a to najbolje prikazuje ovaj video.

Većina ispitanika obuhvaćenih istraživanjem kaže da šolju čiste barem jednom nedeljno, ali pritom se ne obaziru previše na okolne delove. Kapljice urina mogu sezati i na mesta 90 centimetara udaljena od šolje pa tako završavaju i na ogledalima, zidu ili četkicama za zube.

Trećina muškaraca smatra da nije muževno sesti na šolju i urinirati, ali, ako ništa drugo, možda ih ovaj podatak natera da promene mišljenje. Naime, stručnjaci iz Medicinskog centra Univerziteta Leiden u Holandiji otkrili su 2014. da sedenje na šolji pomaže muškarcima da smanje probleme prostate poput bolesti donjih mokraćnih puteva jer tako uriniraju većom snagom, prenosi Index.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mušskarciuriniranjewc
Komentari (0)
Dodaj komentar